Sport

„Ez a harmadik olimpiám, de ehhez nem lehet hozzászokni, bevallom, izgultam a futam előtt“ – nem kezdtek jól a magyar vitorlázók

Christophe SIMON / AFP
Christophe SIMON / AFP

Nem kezdtek jól a magyar vitorlázók a párizsi olimpián.

Az ILCA (korábban Laser) hajóosztály versenyei csütörtökön rajtoltak Marseille-ben. A világ- és Európa-bajnok Érdi Mária az első futamban a 20. helyen ért célba, a második futamot pedig elhalasztották. Az MVM SE vitorlázójának nem sikerült jól a rajt, majd egészen a 32. helyig csúszott hátra, innen kapaszkodott vissza.

Ez a harmadik olimpiám, de ehhez nem lehet hozzászokni, bevallom, hogy izgultam a futam előtt. Sajnos nem jött be a rajt utáni húzásom, aztán még büntetőt is kaptam. Eléggé buta hibákat követtem el, pedig a szélviszonyok egyébként kedveztek nekem.

Nem így akartam kezdeni az olimpiát, de tudom, hogy mit rontottam el, nincs veszve semmi. Mi mindig, minden futammal tanulunk, a mai is tanulságos volt” – értékelt Érdi Mária a szövetség hírlevelében.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Vadnai Jonatán az első futamban a 16. lett, aztán a következőben a 12. helyet szerezte meg, ezzel a 13. helyen áll a 43 hajóst számláló mezőnyben.

„Az első futamban a rajtot elrontottam, majdnem a mezőny végéről kellett felmásznom. A második futamban sokkal nagyobb hullámok voltak, ott egészen jó stratégiát választottam, de az utolsó kapunál pumpálás miatt kaptam egy büntetést, amiért kár volt. A hetedikről estem emiatt vissza a 12. helyre. Két futam ment le, van még nyolc.

A fontos, hogy a mai napra lehet építeni, nagyon messze van még a vége

– nyilatkozta Vadnai Jonatán.

A tervezett menetrend szerint a férfiakra pénteken újabb kettő, míg a nőkre három futam vár, aztán hétfői naponta két futamot rendeznek, majd másnap következik a legjobb tízet felvonultató éremverseny.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik