Sport

„Pontszerző vagyok az első olimpiámon, megvertem egy korábbi bronzérmest, most ennyi jutott” – Kovács Richárd nem bírt a háromszoros olimpiai bajnok bokszolóval

MOHD RASFAN / AFP
MOHD RASFAN / AFP

A 63,5 kilogrammban szereplő Kovács Richárd csütörtökön kikapott a negyeddöntőben, így az ötödik helyen végzett a párizsi olimpia ökölvívótornáján.

A nyíregyháziak kétszeres Európa-bajnoki bronzérmese hétfőn a tokiói játékokon egy súlycsoportban lejjebb bronzérmes ausztrál Harry Garside-ot győzte le többségi pontozással, csütörtökön pedig a hazaiak kedvencével, a háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes Sofiane Oumihával mérkőzött meg, és remek meccs végén egyhangú pontozással kikapott.

A 27 éves öklözőt megelőzően magyar bokszoló legutóbb a londoni játékokon végzett pontszerző pozícióban, akkor Harcsa Zoltán lett ötödik.

Párizsban ugyanakkor lesz még egy magyar pontszerző, mivel csütörtökön korábban Hámori Luca (66 kg) bejutott a negyeddöntőbe.

„Csalódott vagyok, mert nagyon bíztam ebben a meccsen, és szerettem volna az érmet hazavinni. Úgy érzem, megtettem mindent. Pontszerző vagyok az első olimpiámon, megvertem egy olimpiai bronzérmest, most ennyi jutott” – értékelt az M4-nek a magyar sportoló, aki elismerte, hogy ellenfele jobban bokszolt.

Kovács azt mondta, érezte a feszültséget a csarnokban, és bár érzékelte, hogy a közönség már akkor is őrjöngött, ha Oumiha felé ütött, próbálta a külső körülményeket a lehető legjobban kizárni. A bokszoló Nyíregyházán hátrányos helyzetű gyerekeknek tanít történelmet és testnevelést, és most úgy fogalmazott,

sok tapasztalattal gazdagodott, és reméli, hogy ezeket át tudja majd adni a tanítványainak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik