A következő élő közvetítés része Milák Kristóf kimagasló idővel, Németh Nándor harmadik legjobbként döntős, a pólócsapat kikapott – élő hírfolyam az olimpia 4. napjáról

„Ez nem igazság” – nagyon kiakadt a 20 éves teniszező az olimpián

Clive Brunskill/Getty Images
Clive Brunskill/Getty Images

Kiesett a nyolcaddöntőben a US Open-címvédő Cori Gauff a párizsi olimpia női tenisztornáján, miután a világranglistán 21. helyezett horvát Donna Vekic 7:6 (9-7), 6:2-re verte.

A még mindig csak 20 éves Gauff nagy reményekkel vágott neki a tornának, második helyen emelték ki és el is sírta magát a mérkőzésen, ám nem a vereség miatt. Az ifjú teniszcsillag ugyanis arra panaszkodott, hogy Párizsban nem kap igazságos bánásmódot. A második játszmában úgy lépett el 4:2-re Vekic, hogy bemondták az outot, a székbíró viszont úgy ítélte meg, hogy nem volt kint a labda. Ezen akadt ki Gauff és hosszasan vitázott a székbírókkal.

„Minden alkalommal ez történik itt, nem értitek… Ezen a pályán mindig ki kell állnom magamért! Állandóan. Még egy ezredmásodperce se ütöttem bele a labdába, amikor  megadta. Meg tudnám érteni, ha ugyanabban az időben lenne, de ez előtte van. Ez nem is felfogás kérdése, hanem a szabályoké.

Ez nem igazság! Ez történt velem Dubajban, ez történt velem itt is, és mindkétszer igazam volt. Soha nem vitatkozom a hívásokkal, és ezt te is tudod, de ez nem fair. Úgy érzem, folyamatosan csalnak ellenem ebben a játékban, ezért állandóan vitatkoznom kell

– hordta le a bírót Gauff.

Az amerikainak még nem ért véget egyébként az olimpia, mert párosban és vegyes párosban is pályára lép még.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik