Sport

„Úgy jöttünk ki erre a mérkőzésre, mint egy döntőre, hiszen ez volt az utolsó esélyünk” – csak a következő meccsre koncentrál a kéziválogatott

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Döcögősen kezdte a magyar férfi kézilabda-válogatott a második csoportmeccsét, ám aztán rendezte a sorokat, végül pedig tíz góllal legyőzte a sokszor a durvaság határát is átlépő argentin csapatot. Bánhidi Bencét is lerántották még az első félidőben, a válogatott beállósa nagyon csattant a földön, de később az interjúzónában már megnyugtató hírrel tudott szolgálni, rosszul esett ugyan, de rendben van.

„Nem nagyon foglalkoztunk azzal, mennyivel győzünk, az volt a legfontosabb, hogy ezt a meccset behúzzuk és egy lendületet tudjon adni nekünk. A meccs eleje egy kicsit nehezebben indult, utána belejöttünk, játszottuk a saját játékunkat és védekezésünket. A végére egy tetemes különbséget raktunk közé” – mondta a háromgólos Bánhidi, aki szerint védekezésben kompaktabbak voltak, mint az Egyiptom elleni mérkőzésen, Palasics Kristófnak fontos védései voltak (38 százalékos hatékonysággal zárt, 14-szer hárított), a támadójátékon ugyan még mit csiszolni, de összességében rendben lévőnek találta ezt a meccset.

Varga Jennifer / 24.hu

Úgy jöttünk ki erre a meccsre, mint egy döntőre, hiszen nekünk ez volt az utolsó esélyünk, mert ha ezt a meccset elbukjuk, nem sok sanszunk lett volna.

Nyilván voltak hibáink az elején, Pala jól védett mögöttünk, tudtunk így gyors gólokat dobni, ami a mai kézilabdában kulcsfontosságú. Az elején a védekezésben sokszor lecsúsztunk a játékosokról, de utána már jól zártunk” – értékelt Fazekas Gergő, aki szintén kapott egy nagyot, a derekát fájlalta és ápolni is kellett, de azt mondta, nem sérült meg, pihen egyet, kezelteti magát a gyúrókkal és készen áll majd a norvégok elleni meccsre.

„Az előző mérkőzés [amin Norvégia megverte a házigazda Franciaországot] nem úgy alakult, ahogy nekünk feltétlen jó lett volna, de nem szeretnék ezzel foglalkozni. Csak magunkkal, a következő ellenfél Norvégi ellen lesz, kötelező lesz nyerni, utána majd beszélgethetünk a folytatásról” – tekintett előre a következő fordulóra.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik