Sport

Kutyáját hibáztatja a doppingolással vádolt kenus

ARTUR WIDAK/ANADOLU AGENCY VIA GETTY IMAGES
ARTUR WIDAK/ANADOLU AGENCY VIA GETTY IMAGES

Doppinggyanú miatt nem indulhat a pénteken kezdődő párizsi olimpián Norbert Kobielski lengyel magasugró. Az első információk július 15-én jelentek meg Kobielski doppingolásáról, ám akkor egy interjúban maga a sportoló cáfolta, hogy bármiféle eljárás lenne folyamatban ellene.

„Nem erősíthetem meg az ilyen információkat, készülök az olimpiára, járok edzésre” – mondta egy hete.

Három nappal az olimpiai játékok kezdete előtt közleményt aztán a sportág tisztaságát felügyelő szervezet bejelentette, hogy a tavalyi budapesti világbajnokság tizedik helyezettjének szervezetében norefedrin nyomaira bukkantak. A 27 éves atléta a tavalyi Európa Játékokon bronzérmes volt.

A férfi magasugrók párizsi selejtezőjét augusztus 7-én tartják, a döntőt pedig 10-én rendezik.

Nem ez az egyetlen ügy, ami borzolja a lengyelek idegeit, a vb-2. és vb-3. kenus, Dorota Borowska tesztje a június végén vett minta clostebolt mutatott ki.

„Úgy éreztem magam, mintha egy rémálomban lennék. De egy idő után csörögni kezdtek a telefonok és tudtam, hogy ez a valóság.

Arra gondoltam, hogy jobb lenne, ha elütne egy autó, és a töréseim miatt nem mehetnék Párizsba, semmint azt mondják, hogy doppingoló vagyok. Sikítani akartam a tehetetlenségtől, mert tudtam, hogy ártatlan vagyok

nyilatkozta.

A lengyel szövetség azonban továbbra is küzd azért, hogy a sportoló részt vehessen az olimpián, mert nagyon valószínű, hogy a tiltott szer a kutyájával érintkezve került a szervezetébe.

„Elvittem Tadeusz kutyámat a savoyai edzőtáborba. Amikor sebek keletkeztek a mancsán, megkértem egy állatorvos barátomat, hogy ajánljon valamit, ami segíthet neki. Megvettem a gyógyszertárban a jelzett spray-t és az ajánlásnak megfelelően bedörzsöltem. Amikor eszembe jutott, hogy ez butaság volt, gyorsan megragadtam a palackot, a szívem hevesebben vert. Nem véletlenül, a spray clostebolt tartalmazott.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik