Sport

Új edző és új névadó szponzor érkezett a veszprémi kézicsapathoz

Noah Wedel / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Noah Wedel / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Xavier Pascual Fuertes lett a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Veszprém kézilabdacsapatának vezetőedzője.

A klub és a 4iG Csoport szerdai sajtótájékoztatóján Bartha Csaba, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója elmondta,

hogy a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes spanyol szakvezető szerződése négy évre szól.

Hozzátette, a következő szezonban a bajnoki cím és a Magyar Kupa-elsőség megvédése lesz a cél, a Bajnokok Ligájában pedig a négyes döntőbe jutás a minimális elvárás.

Ionut Popa, a válogatott beálló Rosta Miklóst is foglalkoztató Dinamo Bucuresti elnöke már június 3-án elmondta, hogy Pascual távozik a román fővárosból és átveszi a Veszprém irányítását, de ezt a magyar klub csak szerdán jelentette be.

Az 56 éves Pascual 2009 és 2021 között a Barcelona szakvezetőjeként – számos egyéb trófea mellett – a Bajnokok Ligáját háromszor, a klubvilágbajnokságot ötször, a spanyol bajnokságot 11-szer nyerte meg.

Az elmúlt három idényben a Dinamo vezetőedzőjeként három bajnoki cím és két kupagyőzelem, illetve egy Európa Liga-4. helyezés volt a mérlege. Szerződése még egy évig a Dinamóhoz kötötte, de a Veszprém kivásárolta.

„Nagy megtiszteltetés és büszkeség számomra, hogy csatlakozhatok a Veszprém Handball Club családhoz. Minden kézilabdaszerető tudja, hogy a világ egyik legnagyobb csapata a Veszprém” – idézi a klub honlapja Pascualt.

Hozzátette, tisztában van azzal, mit jelent ennek a klubnak az edzőjének lenni: komoly felelőséggel és elvárásokkal jár. Ellenfélként már tökéletesen ismeri, milyen érzés a Veszprém Arénában játszani, de reményei szerint mostantól minden meccsen a szurkolókkal együtt élvezheti majd „ezt a mágikus erőt”.

A csapattal rengeteget fogunk dolgozni azért, hogy elérjük a kitűzött céljainkat, és így a szurkolóink is büszkék lehessenek ránk

A Veszprém vezetőedzője az elmúlt három idényben Momir Ilic, segítője Gulyás Péter volt. Mérlegük két bajnoki cím és három kupagyőzelem, a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe egyszer tudtak bejutni. Utóbbi idén nem sikerült, ezért a klub nem hosszabbított szerződést velük.

A vezetőségben is jelentős változások történtek: Sevinger Zsolt cégvezető május elején, Csík Zoltán vezérigazgató június 5-én távozott posztjáról, utóbbinak Bartha Csaba lett az utódja.

A szerdai sajtóeseményen Fekete Péter, a 4iG Nyrt. vezérigazgatója bejelentette, hogy cégük lesz a bakonyi klub névadó főszponzora, és a csapat nevében a következő idény második felétől a ONE márkanév szerepel majd, sőt a ONE a Veszprém Aréna elnevezésében és arculatában is megjelenik majd.

A támogatás a felnőtt csapat mellett a teljes utánpótlást érinti és kettő plusz egy évre szól.

A klub kedden jelentette be, hogy nevet változtat, mivel közös megegyezéssel felbontja szponzori szerződését a Telekommal. A cég 1997 óta támogatta a klubot, 2016 óta pedig névadó szponzora volt a csapatnak.

Nagy László sportigazgató elmondta, hamarosan nyilvánosságra hozzák a szakmai stáb összetételét és bejelentenek új igazolásokat is, mivel “egy-két játékos érkezése elengedhetetlen”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik