Sport

Eldőlt, melyik csapat lesz az ETO ellenfele a BL-döntőben

Kisbenedek Attila / AFP
Kisbenedek Attila / AFP

A Bietigheim lesz a Győri Audi ETO KC ellenfele a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének fináléjában, miután a szombati második elődöntőben 36-29-re legyőzte a Metz együttesét.

A három magyar kézilabdázót, Faluvégi Dorottyát, Háfra Noémit és a térdműtét után gyógyuló, így a keretből kimaradt Szikora Melindát foglalkoztató együttes döntőbe jutása révén az 1992-ben ezüstéremmel záró TV Giessen-Lützellinden után lesz ismét német csapat a legrangosabb európai klubsorozat fináléjában.

Korábban mind a négy egymás elleni tétmérkőzésüket a Metz nyerte. A francia együttes még nem jutott túl az elődöntőn a BL-ben – eddigi legjobb eredménye a két évvel ezelőtt megszerzett harmadik hely –,

a Bietigheim pedig már a négy közé kerüléssel is története legjobb eredményét érte el.

A bemutatásnál természetesen Háfra és Faluvégi kapta a legnagyobb tapsot, az első percekben viszont nem volt oka hangoskodni az MVM Dome közönségének, mivel az első tíz percben csupán öt gól esett, 3-2-re vezetett ekkor a Metz. A folytatásban aztán nőtt a gólsűrűség, igaz, ehhez a játék felgyorsulása mellett az is kellett, hogy a kapkodás mindkét oldalon hibákat eredményezett. Ennek megfelelően kiegyenlített volt a találkozó, egyik fél sem tudott ellépni riválisától, a szünetben is csupán egygólos hátrányban volt a négyes döntő meglepetéscsapata, a Bietigheim.

A második félidő eleje is kiegyenlítetten alakult, fej fej mellett haladtak a felek, aztán a játékrész közepére az addigi legnagyobb különbséget kialakítva néggyel lépett el a jól játszó Bietigheim (25-21). Sőt, ezt még meg tudta toldani, hat perccel a dudaszó előtt 32-26 volt már az állás. Innen már nem volt visszaút a Metznek, amely harmadszor csatázhat a bronzéremért, írja az MTI.

A találkozó legeredményesebbjeként a német alakulatot erősítő Xenia Smits kilenc gólt szerzett. Faluvéginek és Háfrának nem volt kísérlete. A Bietigheim hálóőre, Gabriela Dias Moreschi 16 lövést hárított, a Metzben – a nyáron Győrbe igazolóHatadou Sako hét kísérletet hatástalanított.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, elődöntő

SG BBM Bietigheim (német)-Metz HB (francia) 36-29 (14-15)

Kapcsolódó
A bravúr, aminek köszönhetően BL-döntőbe jutott a Győr
Sandra Toft a legfontosabb pillanatban is megvillantotta klasszisát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik