Sport

Marozsán nagy meccset játszott, ám végül kikapott az olimpiai bajnoktól

AL BELLO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
AL BELLO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Marozsán Fábián két szettben kikapott a negyedik kiemelt Alexander Zverevtől a miami tenisztorna negyeddöntőjében.

A világranglistán 57. Marozsán úgy jutott el a miami negyeddöntőbe, hogy két top10-es játékost is kiejtett: Holger Runét, valamint Alex de Minaurt.

Az elődöntőbe jutásért Marozsán ellenfele a verseny negyedik kiemeltje, az olimpiai bajnok Alexander Zverev volt,

kettőjüknek ez volt az első egymás elleni meccse.

Marozsán nullára nyerte az első adogatójátékát, de erre Zverev egy ugyanilyen szervagémmel válaszolt. A harmadik játékban Marozsán három bréklabdát is hárított, a negyediknél viszont a nyesése után a hálóban landolt a labda, így ellenfele került előnybe. A negyedik gémben ugyan megszerezte első pontját fogadóként Marozsán, de a játék Zverevé lett. A német következő adogatójátékában Marozsán bréklabdához jutott, de Zverev ezt egy látványos nyerővel hárította, majd besöpörte a gémet, amivel 4:2-re vezetett.

Az első szettet végül a kilencedik játékban húzta be Zverev, amikor Marozsán egy kettős hibával veszítette el az adogatását.

A második felvonás második játékában Zverev bréklabdához jutott, ám Marozsán végül megtartotta az adogatójátékát. 2:2-nél egy bravúros fogadás után Marozsán nyerte a labdamenetet, és ezzel bréklabdája volt, ám Zverev még úgy is nyert zsinórban három pontot, hogy a székbíró figyelmeztette, mert a nagy szélben túl sokat várt, és nem végezte el időben az adogatást.

A második játszmára Marozsán magabiztosabbá vált, remekül ütött az alapvonalról, és abszolút felnőtt ellenfele mellé.

A második szett nagy sebességgel haladt a rövidítés felé, ám 6:5-nél Zverev meccslabdához jutott, és egy fonák nyerővel be is fejezte a találkozót, amely 1 óra 37 percig tartott.

„Ma láthattuk, hogy Fábián milyen fantasztikusan üt az alapvonalról, és a legjobbakat is keményen megdolgoztatja.

Ha úgy játszik a folytatásban, mint ma a második szettben, akkor hamarosan ő is odaérhet a top10-be

– jelentette ki Zverev a mérkőzés után.

Marozsán pályafutása harmadik ATP-negyeddöntőjét is elveszítette, előzőleg tavaly Sanghajban a lengyel Hubert Hurkacz, Szófiában pedig a német Jan-Lennard Struff állította meg őt a nyolc között. A floridai torna után a 185 ezer dolláros (67 millió forint) pénzdíj vigasztalhatja, illetve az, hogy a jövő héten már a top40-ben jegyzik majd a világranglistán.

A meccs statisztikája:

www.sofascore.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik