Sport

Nem álom: Marozsán újabb top10-es játékost vert, már negyeddöntős Miamiban

Rebecca Blackwell / MTI / AP
Rebecca Blackwell / MTI / AP

Folytatta menetelését a Miami Openen Marozsán Fábián, aki a keménypályás tenisztorna nyolcaddöntőjében három szettben győzte le az ausztrálok topjátékosát, a világranglista-10. Alex de Minaurt.

A magyar teniszező a jövő héten már az első negyvenben lesz a világranglistán.

Marozsán az első szettben ellenállhatatlanul játszott adogatóként, majd a lehető legjobbkor, 5-4-es vezetésekor brékelte De Minaurt. A második játszma legelején elveszítette aztán a saját szervagémjét, az ausztrál pedig ettől lendületbe jött és 6-0-ra nyerte meg a felvonást.

A harmadik szettben aztán Marozsán ütötte le a pályáról riválisát, 2-1-nél kritikus pillanatban brékelt is, végül 6-1-re nyerte meg a játszmát és bejutott a negyeddöntőbe, ahol majd a negyedik helyen kiemelt Alexander Zverev lesz az ellenfele.

Nem lehet hangsúlyozni, mekkora menetelést mutat be a 24 éves Marozsán, aki a második top10-es játékost verte Miamiban. Ez volt ugyanis ATP 1000-es tornán a 17. mérkőzése, 14-3 a mérlege. Eddig öt alkalommal játszott a világranglista első tíz helyezettjének valamelyikével, és mindössze egyszer kapott ki.

Miami Open, nyolcaddöntő

Marozsán Fábián (magyar) – Alex de Minaur (ausztrál, 9.) 6-4, 0-6, 6-1

Kapcsolódó
Bokaszalag-szakadással is majdnem továbbjutott az olimpiai bajnok
A Roland Garros-szereplése és további karrierje viszont veszélybe kerülhetett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik