Sport

Szenzáció Miamiban, Marozsán Fábián nagyon megverte top10-es ellenfelét

Megan Briggs / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Megan Briggs / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Marozsán Fábián bejutott a Miami Open elnevezés keménypályás tenisztorna harmadik fordulójába.

A magyar játékos nem akárkit, hanem a világranglista-7. Holger Runét verte 6-1, 6-1-re.

Az MTI tudósítása szerint a legjobb magyar játékos egyáltalán nem látszott megilletődöttnek, egy brékkel rögtön ellépett, a dán kiválóság csak 3-0-nál iratkozott fel az eredményjelzőre, és óriási meglepetésre ez volt az egyetlen nyert gémje a 25 perces nyitószettben.

Rune folyamatosan méltatlankodott, egyszer trágárság miatt figyelmeztették is, a Marozsán védjegyének számító ejtésekkel szemben pedig teljesen tehetetlen volt.

A folytatásban a Hajdúszoboszló SE játékosa ismét azonnal brékelt, és nemsokára már sorozatban öt megnyert játéknál tartott. Az egyre többet rontó Rune 2:1-nél jutott először bréklabdához, de nem tudott élni vele. Néhány perccel később a magyar teniszező egy elképesztő átemeléssel ismét dupla brékelőnyben volt (4:1), és egy óra elteltével már ünnepelhetett.

Örülök, hogy egy éven belül már harmadszor vertem top 10-es ellenfelet, fantasztikus volt a legjobb pályán, egy ekkora stadionban játszani

– nyilatkozta a pályán a magyar teniszező, aki megjegyezte, hogy még sok energiája van, de próbál nyugodt maradni. „Ezt Roger Federertől tanultam, és néha sikerül is” – jelentette ki, hozzátéve, az 1000-es versenyek majdnem olyanok, mint a Grand Slamek, és ebben az is benne van, hogy minden meccs után jön egy pihenőnap, amikor van idő regenerálódni.

Marozsánra a harmadik fordulóban az ausztrál Alexei Popyrin (45.) vár.

Marozsán Fábián karrierje során harmadik alkalommal győzött le top10-es játékost, először Carlos Alcarazt verte, majd Casper Ruudot és most Runét. Az ATP1000-es tornákon különösen jól megy neki, az eddigi mérlege 12 győzelem és mindössze három vereség, ami 80 százalékos hatékonyság.

A mérkőzés statisztikái.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik