Sport

Szerette volna elkerülni Szegedet a veszprémi kézicsapat a BL-ben, de így sincs tragédia

Ujvári Sándor / MTI
A szegedi Bodó ismét összecsaphat a veszprémi Pechmalbeckel és Ligetvárival
Ujvári Sándor / MTI
A szegedi Bodó ismét összecsaphat a veszprémi Pechmalbeckel és Ligetvárival
A másodedző Gulyás Péter szerint nem történt tragédia csütörtökön, amikor a Telekom Veszprém házigazdaként 30-28-ra kikapott a címvédő német SC Magdeburgtól a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, ezáltal a negyeddöntőbe jutásért a Szegeddel kell játszania.

„Két fantasztikus csapat találkozott, és ebben benne van, hogy a játék valamelyik periódusa vagy szituációja az egyiknek jobban, illetve rosszabbul sikerül. Utóbbi most velünk fordult elő, méghozzá támadásban nem voltunk olyanok, mint előtte” – nyilatkozott az MTI-nek a korábbi 111-szeres válogatott jobbszélső.

Úgy fogalmazott, nem úgy folyt a labda kézről kézre, mint kellett volna, fásultabbak és tompábbak voltak a játékosok, viszont a védekezésük fantasztikus volt, hiszen a góljaik többségét azért kapták, mert elöl elveszítették a labdát. A németek ezt gyors indításokból megbüntették, pedig eddig éppen a Veszprém kézilabdázott így.

„Sajnos ezúttal nem sikerültek a támadások, ennek ittuk meg a levét. Érezhető volt a játékosokon, hogy nem úgy mennek, mint máskor. Ennek a meccsnek nyilván volt egy tétje, egy stressze, de az biztos, hogy a támadásunk volt a probléma. Védekezésben nagyon szépen megállítottuk őket, felvettük a kontaktokat, hiszen készültünk rá, hogy nagyon jól egy-egyeznek, de azokat nagyon szépen megállítottuk” – magyarázta Gulyás.

Az első félidőben kapott 14 gólból hatot vagy hetet lerohanásból szerzett az ellenfél, ugyanakkor a veszprémiek felállt fal ellen nagyon kevés gólt kaptak, viszont az eladott labdákból, elkapkodott helyzetekből nagyon megbüntették őket, ezért alakult így a mérkőzés.

Meglátása szerint a második félidőben már jobban lehetett érezni, mennyire nem megy elöl a csapatnak, hiába cseréltek, nem volt meg az a kellő sebesség, ami korábban, és védekezésben hiába tartották ugyanazt a feszességet, ugyanazt az ütközőképességet, ezt elöl nem tudták hasznosítani.

Vállat vállnak vetve

Győzelem esetén a magyar bajnoki címvédő a második helyen végzett volna a csoportjában és a negyeddöntőbe jut, így viszont harmadik lett és a Szeged lesz az ellenfele a legjobb nyolc közé kerülésért.

A rájátszás első fordulójának első mérkőzéseit március 27-28-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A két magyar csapat az előző szezonban is ugyanebben a fázisban találkozott egymással a BL-ben, akkor a Veszprém kettős győzelemmel jutott tovább.

Gulyás felidézte, hogy már szerdán kiderült, a másik csoportban melyik csapat hányadik helyen végez, és úgy mentek neki a Magdeburg elleni találkozónak, hogy szeretnék elkerülni a Szeged elleni párharcot.

Nyilván nincs tragédia és nincs baj, hiszen eddig fantasztikus kézilabdát játszottunk, és azt gondoljuk, továbbra is tud ez a csapat olyan szinten játszani. A Magdeburg ellen valami megakadt, valami nem működött, de azt gondolom, ennél sokkal jobbak vagyunk

– magyarázta.

Hangsúlyozta, ez a hosszabb út, de a Szeged elleni rangadókon – ugyanúgy, mint tavaly – megpróbálnak mindent elkövetni, hogy a legjobb nyolcba kerüljenek. A továbbjutóra a dán Aalborg HB vár a negyeddöntőben, a Veszprém másodedzője szerint azonban még nem szabad azon gondolkozniuk, mert a Szeged nagyon jó csapat, amely nagyon jó ellenfeleket győzött le hazai pályán a BL csoportkörében.

„Még mindig rendkívül erős, és azt gondolom, nekünk vállat vállnak vetve kell harcolnunk azért, hogy a nyolcba kerüljünk.”

Jó csapat, jó tartás, rendkívüli védekezés

A Veszprém tíz győzelemmel és négy vereséggel zárta a csoportkört. Nyert például a címvédő Magdeburg otthonában, fennállása során először győzött a Barcelona otthonában, de hazai pályán mindkét együttestől kikapott, a lengyel Orlen Wisla Plock vendégeként pedig hétgólos vereséget szenvedett.

Vegyes érzéseim vannak, de azt gondolom, az a kézilabda, ami felé tendálunk ebben a szezonban, az nagyon jó.

Jó csapatunk, nagyon jó tartásunk, rendkívüli védekezésünk van, gyors indításaink vannak, amiket rendkívül sokat gyakorlunk. Ezeknek majd előbb-utóbb ki kell jönniük, hiszen a szezon nagyon hosszú

– nyilatkozta Gulyás.

Azt mondta, mindenki nagyon várja, hogy a klub történetében először megnyerjék a Bajnokok Ligáját, és ősszel a magdeburgi és a barcelonai győzelmek után sokszor hallották, hogy szinte már meg is nyerték, pedig akkor még előttük állt jó néhány meccs a csoportkörben, illetve a hamarosan kezdődő rájátszásban.

„Még mindig csak az van, hogy dolgoznunk kell tovább, és a következő ellenfélre összpontosítani. Nekünk ez a legfontosabb.”

A férfi BL menetrendje

A negyeddöntőbe jutásért
Wisla Plock (lengyel) – Paris-Saint Germain (francia)
OTP Bank-Pick Szeged – Telekom Veszprém
GOG (dán) – Kielce (lengyel)
RK Zagreb (horvát) – Montpellier (francia)

 

Negyeddöntő
Szeged/Veszprém – Aalborg (dán)
GOG (dán)/Kielce (lengyel) – SC Magdeburg (német)
RK Zagreb (horvát)/Montpellier (francia) – Kiel (német)
Plock (lengyel)/Paris-Saint Germain (francia) – Barcelona (spanyol)

Kapcsolódó
Újra BL-párharcot játszik egymással a Veszprém és a Szeged
Lezárult a kézilabda Bajnokok Ligája csoportköre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik