Sport

Újra BL-párharcot játszik egymással a Veszprém és a Szeged

Bodnár Boglárka / MTI
Bodnár Boglárka / MTI

A Veszprém és a Szeged ismét egymással játszik a negyeddöntőbe jutásért a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel előbbi csütörtökön 30-28-ra kikapott házigazdaként a címvédő német SC Magdeburgtól a csoportkör utolsó fordulójában.

A Veszprém eleinte igyekezett lassítani a játékot, mert az ellenfél a gyors kézilabdát erőltette. Felváltva vezettek a csapatok a meccs elején, de a magyar csapat játékába egyre több hiba csúszott. A Magdeburg hárompontos vezetésénél időt kért Momir Ilic vezetőedző, amely után rendezte sorait a Veszprém és a félidőre 14-14-gyel vonultak a felek.

Térfélcsere után a BL-címvédő 15 másodpercen belül két gólt dobott, amiből ugyan kijöttek a hazaiak, de így annyira feljavult a német csapat védelme, hogy egyre nehezebben jöttek a gólok. Újra három találattal ellépett a Magdeburg, amely végül elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy lehozza a meccs utolsó negyedét is.

Ezzel egyúttal eldőlt, hogy a B csoportban harmadik helyen zár a Veszprém és mivel a Szeged hatodik lett a másik csoportban, a rájátszás első fordulójában magyar rangadóra kerül sor, akárcsak 2023-ban. A rájátszás első fordulójának első mérkőzéseit március 27-28-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

Végeredmény – Bajnokok Ligája, csoportkör, B csoport, 14. forduló

Telekom Veszprém-SC Magdeburg (német) 28-30 (14-14)
lövések/gólok: 49/28, illetve 46/30
gólok hétméteresből: 3/0, illetve 1/1
kiállítások: 6, illetve 6 perc

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik