Sport

„Budapesten megtanultam a leckét, még egyszer nem lesz olyan őrült bukásom”

MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Femke Bol tökéletes futással hozta be a váltót az első helyre
MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Femke Bol tökéletes futással hozta be a váltót az első helyre
A papírformának megfelelően a bahamai Devynne Charlton nyerte a 60 méteres női gátfutást, a döntőben saját világrekordját átadva a múltnak, míg Femke Bol a 4x400-as váltóval is világbajnoki címet ünnepelhetett a glasgow-i fedett pályás vb vasárnapi zárónapján.

A 27 éves bahamai két századot faragott saját, három héttel ezelőtt felállított világrekordján. Ebben a fináléban kapott helyet az Európa-bajnoki ezüstérmes Kozák Luca is, aki a nyolcadik helyen zárt.

A női váltók versenyében hamar átvették a vezetést a hollandok, majd a szombaton, 400-on világcsúccsal diadalmaskodó Femke Bol biztosította be számukra az aranyérmet.

Hollandia végig vezetve győzött: Lieke Klaver volt az első induló, őt Cathelijn Peeters, majd Lisanne de Witte követte, végül Bol száguldott a célba 3.25.07-es új országos csúccsal.

A 24 éves csillag világversenyeken összesen tizenhat éremnél jár, már csak az olimpiai arany hiányzik a gyűjteményéből, amit Párizsban szeretne begyűjteni a nyáron.

„Nagyon különleges érzés úgy nyerni, hogy az egész versenyen az élen álltunk. Luxuspozícióban, az élen kaptam a botot, előtte persze reménykedtünk ebben a forgatókönyvben, és bevált” – mondta a glasgow-i torna nagy sztárja.

Bol elmondta, érezte, hogy az amerikai Alexis Holmes végig a nyakában liheg, de a célegyenesben sikerült ellépni tőle.

Budapesten megtanultam a leckét, még egyszer nem lesz olyan őrült bukásom

– utalt a tavalyi, magyarországi világbajnokságra, ahol a vegyes váltó utolsó tagjaként nagy tempót diktálva az élen állt, ám folyamatosan fáradva nyolc méterrel a cél előtt elesett, Holmes pedig megelőzte világcsúccsal segítette aranyhoz az amerikaiakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik