Sport

Kozák Luca óriásit futott a fedett pályás atlétikai vébén

Koszticsák Szilárd / MTI
Kozák Luca nagy napja 60 méter gáton
Koszticsák Szilárd / MTI
Kozák Luca nagy napja 60 méter gáton
Kozák Luca nyolcadik lett a 60 méteres női gátfutásban a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokság vasárnapi zárónapján.

A 27 éves, országos csúcstartó Kozák idei legjobbjával, 7.98 mp-cel mutatkozott be Skóciában, majd az elődöntőben három századot faragott ebből, és 7.95 mp-ces idejével bejutott a vb-fináléba.

Ott az Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó féltávig tudta tartani a ritmust a mezőnnyel, de a végén ellépett mellette az élboly és 8.01 mp-cel a nyolcadik helyen ért célba. A versenyszámot a bahamai Devynne Charlton nyerte 7.65 mp-ces világcsúccsal.

„Bevallom őszintén, hogy elfáradtam, nyolc másodpercen belül akartam futni harmadjára is” – mondta az MTI-nek Kozák Luca.

Ez a nap tényleg nagyon hajtós volt, nemcsak nekem, hanem mindenkinek, úgyhogy most jó lesz pihenni. Szerintem kihoztam a mai napból a legtöbbet, és a világon a nyolcadik legjobb vagyok 60 gáton, ezzel pedig nem nagyon lehetek elégedetlen

– tette hozzá.

Kerekes Gréta az elődöntőben búcsúzott és a 18. helyen végzett Glasgowban 60 m gáton.

A tízfős magyar csapat így két döntős helyezéssel zárta a vb-t: Kozák mellett Molnár Attila az ötödik volt 400 méteren.

Kapcsolódó
A világ ötödik legjobb 400-asa Molnár Attila
Molnár Attila ötödik helyen zárt férfi 400 méteren a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokság szombati versenynapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik