Sport

Hollandia két hatalmas bukás miatt veszítette el vb-aranyait

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Két aranyérmet veszítettek el a hollandok bukás miatt a budapesti atlétikai világbajnokság nyitónapján: Sifan Hassan a női 10 000 méter hajrájában, míg Femke Bol a vegyes váltó célja előtt öt lépéssel esett el.

A váltóban úgy tűnt, idén 400 gáton és 400 síkon is parádézó Bol megnyeri csapatának az aranyat. A klasszis utolsó emberként élre is állt és nagy tempót diktált, ám riválisa nem szakadt le, majd a célegyenesben kivágott mellé és öldöklő küzdelemre késztette őt. Bol folyamatosan fáradt, láthatóan besavasodott és egyre jobban erőlködött, aminek az lett a vége, hogy nyolc méterrel a cél előtt elesett, az akkor már teljesen mellette futó Alexis Holmes pedig így első helyen ért célba, méghozzá 3:08.80 perces világcsúccsal.

Hollandia ráadásul semmilyen érmet sem szerzett, mivel Bol elejtette a botot és anélkül fejezte be a versenyt, ami szabálytalan.

Kevesebb mint félórával a váltók döntőjét megelőzően a hollandoknak már át kellett esniük egy traumán, miután kétszeres olimpiai bajnokuk, az idén a London Marathonon is győztes Siffan Hassan szintén a hajrában, szintén bukás miatt veszítette el az aranyat női 10 000 méteren.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik