Sport

Szerbiában nem emlékeznek hasonló tragédiára – ez a hiba is kellett a magyar pólódiadalhoz

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-10-es döntetlen után ötméteresekkel 15-14-re legyőzte pénteken az olimpiai címvédő szerb csapatot a horvátországi Európa-bajnokság zágrábi negyeddöntőjében, így a legjobb négy közé jutott. A ráadásban olyan hiba történt, amilyet nagyon ritka vízilabdában, pláne egy ötméteres párbajban: az egész meccsen minden lövését elrontó, ám ezúttal is vállalkozó Marko Radulovic a második körben kiejtette a labdát a kezéből, azaz úgy vétette el a lövését, hogy el sem tudta dobni a labdát.

Ahogy az várható volt, a szerb média kiemelte a döbbenetes jelenetet.

Ez példátlan a vízilabda történetében. a hiba miatt Szerbia elbukta a továbbjutást

– írta a B92 portál.

„Szerbia elsüllyedt a zágrábi dráma után” – írta a Blic, hozzátéve, hogy „a bizarr hiba az elődöntőbe került, hihetetlen, mi történt Radulovićtyal a legfontosabb pillanatban.”

A Kurir szerint a szerb sport nem emlékezik ilyen tragédiára.

A mérkőzést követően Varga Zsolt, a magyarok szövetségi kapitánya azt mondta, hihetetlenül büszke a játékosaira, mert elképesztő munkát és koncentrációt tettek bele ebbe a meccsbe.

„Kellett a szív és a csapatmunka, ez ma megvolt, a játékunkat hatalmas taktikai fegyelem jellemezte, illetve végig tudtuk csinálni azokat a taktikai elemeket, amiket szerettünk volna.”

Uros Stevanovic, a szerb vízilabda-válogatott vezetőedzője szerint Magyarország megérdemelte a továbbjutást, mert a szerb játékosok görcsösen játszottak és nem adták ki magukból a maximumot.

Szeretnék gratulálni a magyar válogatottnak a megérdemelt elődöntőbe jutáshoz. Játékosaiban nagyobb volt a vágy, az agresszivitás és a bátorság

– mondta.

Kapcsolódó
Drámai csatában, ötméteresekkel Eb-elődöntős a magyar pólóválogatott
A fiatal magyar csapat bátor játékkal már az éremért harcolhat az Európa-bajnokságon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik