Sport

„Aki meg akar állítani, annak fel kell kötnie a gatyáját” – rendben van az önbizalma a darts-vb 16 éves csodagyerekének

Zac Goodwin / PA Images via Getty Images
Zac Goodwin / PA Images via Getty Images

Luke Littler tett róla, hogy mindenki megjegyezze a nevét, aki követi a 2024-es dartsvilágbajnokságot.

A 16 éves srác élete első vébéjén már az elődöntőnél jár, vagyis 100 ezer fontot (44 millió forintot) már biztosan hazavihet, de a nyilatkozata alapján most már nem szeretne itt megállni.

„Aki meg akar állítani, annak fel kell kötnie a gatyáját. Hihetetlen érzés, hogy az elődöntőbe jutottam, sosem gondoltam volna, hogy az első vébémen ilyen jól szerepelek majd. Vicces, amikor látom magamat a videókon, ahogy 2 éves, pelenkás gyerekként dobálok a mágneses dartstáblára, de kifizetődött, hogy ilyen korán kezdtem” – mondta Littler, aki minden idők legfiatalabb vb-elődöntőse lett.

A szurkolók az első meccsén, Christian Kist ellen még azt énekelték neki, hogy „Holnap iskolába kell menned”, most pedig már ott tart Littler, hogy lépten-nyomon megállítják egy-egy közös kép miatt, és VIP-páholyból nézhetett Premier League-bajnokikat.

„Voltam Arsenal- és Tottenham-meccsen is. Olyan emberek jöttek oda hozzám, akiket nem is ismertem, de ők tudják, ki vagyok. Ez jó érzés, és bármikor szívesen odaállok egy közös fotóra. A Tottenham középpályása, James Maddison meghívott a saját páholyába, találkoztam a családjával is, lőttünk pár képet, igazán jól éreztem magam” – magyarázta Littler a hirtelen jött népszerűségről.

Az ifjú titán ellenfele a döntőért az egyetlen még versenyben lévő világbajnok, Rob Cross lesz, aki a Chris Dobey elleni elődöntőben fantasztikus feltámadást mutatott be, 4-0-s hátrányból tudott fordítani. A 2018-as vébét Cross úgy nyerte meg, hogy akkor szerepelt először a tornán, és azt mondta, könnyebbséget jelentett számára, hogy nem volt rajta nyomás.

A másik ágon Scott Williams és Luke Humphries találkozik majd, és egyelőre egyetlen dolog biztos: ahogy tavaly, úgy idén is angol dartsosé lesz a Sid Waddell-trófea.

Az elődöntőket a Sport 1 20.45-től élőben közvetíti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik