Sport

Rob Cross a darts történetének egyik legnagyobb feltámadásával vb-elődöntős

Félelmetes visszatérést és feltámadást produkált Rob Cross a darts-világbajnokság első, 2024-es mérkőzésén: az angolok 2018-as világbajnoka már 0:4-es hátrányban volt honfitársával, Chris Dobey-val szemben, ám sorozatban öt szettet nyerve fordított és bejutott az elődöntőbe.

A vébé szilveszterkor pihenőnapot tartott, majd újév napján teljes sebességgel folytatódott, nem is akármilyen mérkőzéssel. Mire a hat évvel korábbi világbajnok Cross feleszmélt, már-már behozhatatlan hátrányba került, az volt a kérdés, innen van-e visszaút, és 4:0-s előny birtokában megremeg-e ellenfele keze.

És bizony megremegett, Dobey talán túlságosan is biztos volt a győzelmében, Cross az ötödik és a hatodik játszmát is megnyerte, majd ugyan Dobey-nak meccsnyila volt, nem tudta kihasználni.

Cross pedig lendületből hozta a nyolcadik játszmát, 4:4-re egyenlítve ezzel, és végül drámai csatában a sorsdöntő, kilencedik játszmában már nem engedte ki kezéből a győzelmet.

A keddi elődöntőben ellenfele a 16 éves csodagyerek, az angol Luke Littler lesz, aki könnyedén, 5:1-re intézte el az északír Brendan Dolant.

Darts, vb, negyeddöntő

Chris Dobey (angol) – Rob Cross (angol) 4:5
Luke Littler (angol) – Brendan Dolan (északír) 5:1

Kapcsolódó
Könnyeivel küzdött a dartsos, aki őrületes meccsen esett ki a világbajnokságról
Csak a hirtelen halál hozott döntést nyolcaddöntőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik