Sport

Golovin a Montenegró elleni vereség után: Az ellenfél szárnyalni kezdett, mi pedig bármit csináltunk, nem sikerült

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

„A második félidő első tíz perce meghatározta a mérkőzés végeredményét. Nem is a védekezés volt az igazi probléma, hanem az, hogy az emberelőnyök rosszul sikerültek, és a ziccerekbe belehibáztunk. Az ellenfél szárnyalni kezdett, mi pedig bármit csináltunk, nem sikerült” – értékelt Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak a Montenegró elleni hatgólos vb-vereség után.

Golovin hozzátette, tudták, hogy a beálló elleni játékot kellene megoldaniuk, de ez nem sikerült, miközben Tatjana Brnovic lőtte a gólokat, és szállította a heteseket, és kiállításokat.

Ha még megleptek volna minket valamivel, akkor azt mondanám, hogy oké, de erre készültünk

– tette hozzá a kapitány. Aki azt is elmondta, amikor elkezdett akadozni a támadójáték, a játékosok védekezésben is azzal foglalkoztak, hogy elöl nem megy nekik, ettől pedig a védekezés is szétesett.

Ezt erősítette meg a három gólig jutó Papp Nikoletta is, aki szerint elkezdtek görcsölni a kihagyott ziccereken.

„Ezt átvittük a védekezésbe is, amik az első félidőben működtek, azok ezután már nem jöttek össze: ütemre nyitogattuk a falat a beállónak. Ezeket az első félidőben szépen tudtuk tartani, csak aztán az ellenfél kapusa belemászott a fejünkbe a ziccervédésekkel és ezen nem tudtunk túllendülni” – fejtette ki az MTI-nek a jobbátlövő a mérkőzés legjobbjának választott, 16 védést bemutató Marta Batinovic kapcsán.

Nehéz úgy védeni, ha nincs előtted védekezés, kicsit cserben hagytuk Böde-Bíró Blankát is, ott már nagyon nehéz dolga volt neki is, mert folyton kapta a ziccereket

– árulta el a visszaeső kapusteljesítmény okát.

A játékosokat láthatóan megviselte a vereség, Debreczeni-Klivinyi Kinga például sírva sétált el.

„Az első félidő extázis volt, mind a védekezés, mind a támadás működött” – mondta Simon Petra, aki szerint a második játékrészben semmi nem jött össze, amit szerettek volna játszani a megbeszéltek alapján. Bízik benne, hogy a következő találkozókon ez sikerülni fog.

Elárulta: a szünetben azt beszélték meg, a második félidő első tíz perce meg fogja határozni a mérkőzést, ez így is lett, csak sajnos nem a magyar válogatott javára. Rámutatott: a második játékrészben nagyon sok gólt kaptak beállóból és elveszítették az egy az egy elleni párharcokat.

A csütörtökön Paraguayt, szombaton pedig Kamerunt fölényesen legyőző magyar válogatott a hétfői vereségével két ponttal jutott a göteborgi középdöntőbe, ahol Svédország és Horvátország együttese már biztosan ellenfél lesz, a harmadik rivális pedig Szenegál és Kína csapata közül kerül ki. A hatosból az első két együttes kerül majd a negyeddöntőbe.

Ez egyúttal jó eséllyel az olimpiai kvalifikációs tornán való részvételt is jelent, mivel a világbajnok (francia aranyérem esetén a második helyezett) kijut a jövő nyári párizsi olimpiára, a következő hat csapat pedig – amelynek még nincs kvótája, vagy selejtezős helye – részt vehet az áprilisi selejtezőtornák egyikén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik