Sport lineup

A legendás NBA-edző mikrofont ragadott, hogy leállítsa az ellenfél sztárját fújoló nézőket

Ronald Cortes / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Ronald Cortes / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Bő három perc volt hátra a San Antonio Spurs-Los Angeles Clippers NBA-meccs második negyedéből, amikor a vendégek játékosa, Kawhi Leonard füttykoncert közepette készült büntetőt dobni.

Leonard elsüllyesztette az első büntetőt, majd mielőtt a másodikat ráemelhette volna, szót kért Gregg Popovich, a San Antonio edzője.

„Be tudjuk fejezni a fújolást? Legyünk egy kicsit tisztelettudóbbak, és hagyjuk játszani a srácokat. Mi nem ilyenek vagyunk, hagyjuk abba a fújolást” – mondta az ötszörös NBA-bajnok Popovich.

Aki nem járt sikerrel, az ESPN tudósítása szerint a hazai közönség ugyanúgy fütyült a továbbiakban is a Clippers támadásainál. Leonard is megszokhatta már a jelenséget, mivel 2018-ban nem sikerült épp békésre az elválás a San Antonióval, és azóta mindig emlékezteti arra a texasi csapat közönsége, hogy nem felejtették el neki, milyen körülmények között távozott.

„Ha nem lesz rajtam újra Spurs-mez, akkor a pályafutásom hátralévő részében mindig ez lesz a közönség reakciója. A San Antonió a liga egy egyik legjobb szurkolótábora, amely nagyon kompetitív. Amikor pályára lépek itt, mindig jelzik, hogy nem egy oldalon vagyunk, de ha az utcán vagy egy étteremben találkoznak velem, akkor nagyon kedvesek” – nyilatkozta Leonard, aki azt mondta, annyira fókuszált a büntetőkre, hogy nem is észlelte Popovich közönséghez intézett kérését.

Popovich a meccs után elárulta, leginkább azért ragadott mikrofont, mert úgy érezte, ha a közönség tüntet Leonard ellen, azzal csak felspannolják, és nem akarta, hogy a Clippers kosarasa extra motivációt merítsen a nagy ellenszenvből.

A húzás mindenesetre nem igazán jött be, mivel 26 pontjával Leonard lett a mezőny legeredményesebbje, és ebből tizennyolcat dobott Popovich beszéde után.

A meccset 109-102-re nyerte a Los Angeles-i csapat, amely pár napon belül kétszer is legyőzte a San Antoniót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik