Sport

Milák: Ismét érzem az éhséget, hogy olyan dimenzióit mutassam meg az úszásnak, amit eddig még nem

Filippo MONTEFORTE / AFP
Filippo MONTEFORTE / AFP

A fukuokai úszóvébét kihagyó Milák Kristóf ismét munkába állt, és hétfőn délelőtt már a Duna Arénában edzett.

Visszatértem. Szükségem volt a szünetre, mert érzem, hogy most ismét készen állok a folytatásra, ugyanazzal, vagy még acélosabb akarattal is, mint bármikor korábban. Ismét érzem az éhséget, hogy olyan dimenzióit mutassam meg az úszásnak, amit eddig még nem.

Kettőzött ambícióval kezdtem újra az edzéseket, beprogramoztam magam, tudom, hogy az első hetek, hónapok fájni fognak, de én választottam ezt az utat, és végigmegyek rajta – Párizsig, aztán még tovább is” – nyilatkozta az olimpiai, világ- és Európa-bajnok klasszis.

Milák hozzátette, mindenkinek köszöni a támogatást és a megértést, és azon lesz, hogy mindenkit kárpótoljon.

A 23 éves úszó 2019-ben a kvangdzsui világbajnokságon a legendás Michael Phelps tízéves világcsúcsát megjavítva nyert aranyérmet, majd 2021-ben a tokiói olimpián is simán győzött 200 méter pillangón. Tavaly pedig a hazai rendezésű világbajnokságon, a Duna Arénában tovább javította világrekordját kétszázon (1:50.34), illetve 100 méter pillangón is vb-címet nyert.

Kapcsolódó
„Ha én kérem Hubit, hogy jöjjön le karácsonykor is edzeni, nemet mondott volna, de Amerikában bevállalta”
Magyarovits Zoltán 10 éves kora óta edzette Kós Hubertet, mégis kicsit lúzernek érzi magát, mert tanítványa az amerikai Bob Bowmannel dolgozva lett világbajnok Fukuokában. Nagyinterjú az amerikai és a magyar edzésmódszerekről, a Kósban rejlő potenciálról, illetve arról, hogyha ráfeküdne a pillangóra, valóban legyőzhetné Milák Kristófot a 2024-es párizsi olimpián?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik