Sport

„Ez most egy nagyon mély hullámvölgy” – Milák Kristóf kihagyja az úszóvébét

Filippo MONTEFORTE / AFP
Filippo MONTEFORTE / AFP

Az egyszeres olimpiai és háromszoros világbajnok Milák Kristóf nem indul a fukuokai úszóvébén.

Nagyon nehéz szívvel hoztam egy döntést, amit szeretnék megosztani mindenkivel, aki szereti az úszást, és az elmúlt években szurkolt nekem és társaimnak a különböző versenyeken. Nem indulok a júliusi fukuokai világbajnokságon – bármennyire is szeretném folytatni a 2016-ban kezdődött győzelmi sorozatomat, jelenleg sem fizikálisan, sem mentálisan nem vagyok azon a szinten, hogy ott legyek a világ legjobbjai között.

A kielégítő választ magam is keresem, miért alakult így – annyira viszont ismerem magam, hogy pontosan érzékeljem: meg sem tudtam közelíteni teljesítőképességem száz százalékát, ami a csúcsteljesítményhez elengedhetetlen, én pedig nem szeretem beérni kevesebbel. Ez most egy nagyon mély hullámvölgy, viszont szeretném hangsúlyozni, hogy mindez nem párosul semmiféle kétségbeeséssel. Elfogadtam, és őszintén remélem, mindenki más is el tudja fogadni, hogy egy sportoló pályafutásában adódhat egy ilyen periódus, amikor hátra kell lépnie, újra fel kell töltődnie, hogy aztán ismét készen álljon a legnagyobb kihívásokra”– olvasható Milák közleményében.

Amelyet így zár: „Ne féltsetek: hamarosan visszatérek!”

Milák 2019-ben a kvangdzsui világbajnokságon a legendás Michael Phelps tízéves világcsúcsát megjavítva nyert aranyérmet, majd 2021-ben a tokiói olimpián is simán győzött 200 méter pillangón. Napra pontosan egy éve pedig a hazai rendezésű világbajnokságon a Duna Arénában tovább javította világrekordját (1:50.34), illetve 100 méter pillangón is vb-címet nyert.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik