Sport

Ha hamisították is a PCR-teszteket, nem talált bűnöst a rendőrség a magyar teniszbotrányban

CASEY SYKES / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES / AFP
CASEY SYKES / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES / AFP

13 hónapja még óriási botrányként tálalta a magyar sajtó és ismerte el a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ), hogy alapos gyanú szerint visszaélések történhettek a COVID-19 vírusfertőzés kimutatására szolgáló PCR-tesztekkel kapcsolatban.

2022. február 3-án a szerkesztőségünk birtokába jutott egy dokumentum, amelyben Marosi Katalin válogatott koordinátor, korábbi teniszező egy 2021 nyarán kelt fejléces, hivatalos levélben arról értesíti a válogatott teniszezőket, illetve szüleiket, hogy egy európai versenyhez szükség van PCR-tesztre a gyerekek számára, de ha megkapják a személyes adatokat, az orvos kiállítja a leletet.

Másnap a szövetség rendkívüli elnökségin úgy döntött, ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, emellett azonnali hatállyal megszünteti Marosi Katalin munkaviszonyát, felfüggeszti a sportigazgatót, és fegyelmi eljárást kezdeményez hat szövetségi edző, a főtitkár, a sportigazgató, valamint az érintett PCR-tesztek elvégzéséért felelős orvos ellen.

Bár úgy tűnt, a magyar PCR-botrány nemzetközi hullámokat is kavar, és még áprilisban is nyomoztak az ügyben, az eset szép lassan elcsendesedett.

A héten azonban Székesfehérváron ATP-challengerversenyt (Kiskút Open) rendeznek, ahol Marosi Katalin tornaigazgatóként tűnt fel – emiatt a Sportal.hu utánanézett, hogy mi lett az egy évvel ezelőtti nagy felzúdulásból.

Nos, semmi! A teniszszövetség elnöke, Lázár János a tavaly május 31-i közgyűlésen közölte, 27 embert hallgatott meg az ellenőrző bizottság, s arra jutott, valószínűleg történtek ilyen esetek, de saját eszközeivel bizonyítani nem tudta.

A nyomozást néhány hete a rendőrségen is megszüntették ugyancsak bizonyítékok hiányában.

Az eljárás során gyanúsítotti kihallgatás nem történt, a nyomozást (…) – mivel a rendelkezésre álló adatok, illetve bizonyítási eszközök alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése – a nyomozóhatóság február 22-én megszüntette

– közölte a portállal a BRFK.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik