Sport koronavírus

Hetekkel ezelőtt kirúgta orvosát a teniszszövetség

Casey Sykes / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images / AFP
Casey Sykes / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images / AFP
Bár a Magyar Tenisz Szövetség csütörtöki közleménye szerint csupán „az elmúlt 48 órában” derült ki, hogy visszaélések történhettek a COVID-19 vírusfertőzés kimutatására szolgáló PCR-tesztekkel kapcsolatban, a 24.hu megkeresésére Sütő Csilla főtitkár elárulta, válogatott keretorvos és egészségügyi vezető szerződését hetekkel ezelőtt felbontották.

Megkeresésünkre, miszerint igaz-e, hogy a szövetség orvosát, Dr. Szathmári Attilát az MTSZ elnöksége felfüggesztette, a főtitkárt nemmel válaszolt.

Kapcsolódó
Covid-botrány: Marosit kirúgták, teniszedzők és vezetők ellen fegyelmi eljárás indult
Tényfeltáró vizsgálat vár a világranglista ponttal rendelkező magyarokra.

A szövetség által megbízott válogatott keretorvos és egészségügyi vezető szerződését a gyanú felmerülésekor közös megegyezéssel én, mint főtitkár, saját hatáskörben szüntettem meg 2022. január 14-én

– válaszolta Sütő Csilla.

Azzal kapcsolatban, hogy az orvosnak milyen szerepe volt a hamis PCR-igazolások kiállításában, a főtitkár az esetleges rendőrségi nyomozás lezárultáig nem kívánt és nem is tudott állást foglalni.

Kapcsolódó
Hamis PCR-ek miatt iszonyatos Covid-botrány dagad a Magyar Tenisz Szövetségben
Egy birtokunkba került levél alapján ipari szinten hamisították a negatív PCR-tesztről szóló igazolásokat.

Ugyanezt felelte arra a kérdésre is, hogy a felnőtt válogatott teniszezők közül kik azok, akik hamis PCR-igazolással utaztak el a torinói David Kupa-döntőre?

Sütő azt mondta, arról sem tudott, hogy a szövetség válogatott koordinátora, Marosi Katalin is részt vett a hamis PCR-igazolások terjesztésében, és a hivatalostól eltérő kerülő útról már tavaly nyáron levélben értesítette a szülőket.

„Nem tudtam róla, sem a sportigazgatónk, sajnálatos módon egyik sajtónak nyilatkozó személy, illetve szülő sem tájékoztatott bennünket az esetlegesen kiállított hamis igazolásokról, ezzel kapcsolatos esetleges szövetségi megkeresésről.”

A szövetség a pénteki rendkívüli elnökségin úgy döntött, ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, emellett azonnali hatállyal megszünteti Marosi Katalin munkaviszonyát, felfüggeszti a sportigazgatót,

és fegyelmi eljárást kezdeményez hat szövetségi edző, a főtitkár, a sportigazgató, valamint az érintett PCR-tesztek elvégzéséért felelős orvos ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik