Sport

Hamis PCR-ek miatt iszonyatos Covid-botrány dagad a Magyar Tenisz Szövetségben

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI
Egy birtokunkba került levél alapján ipari szinten hamisították a negatív PCR-tesztről szóló igazolásokat.

Csütörtök délután közleményt adott ki a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ), ebben azt írják, „az elmúlt 48 órában a Magyar Tenisz Szövetség tudomására jutott: alapos a gyanú, hogy visszaélések történhettek a COVID-19 vírusfertőzés kimutatására szolgáló PCR-tesztekkel kapcsolatban, e visszaélésekben pedig

a szövetség egyes sportolói, edzői és munkavállalói is érintettek.

A szövetség elnöksége utasította az ellenőrző bizottságot, vizsgálja meg, hogy a szövetséggel kapcsolatban álló versenyzők és sportszakemberek 2021-es Covid-tesztelése során valóban történhetett-e bármilyen visszaélés, okkal merül-e fel a szabálytalanság gyanúja. Az elnökség felhívta Lázár Jánost, a szövetség fideszes elnökét arra, hogy az alapos gyanúra tekintettel tegye meg a szükséges büntetőfeljelentést ismeretlen tettes vagy tettesek ellen.

Marjai János / 24.hu

A közlemény szerint a szövetség mindenben együttműködik a vizsgálatot folytató hatóságokkal, a vizsgálat eredményeiről pedig tájékoztatni fogja a nyilvánosságot.

Az MTSZ maga is vizsgálatot indított az ügyben. Úgy tudjuk, a III. kerületi székházban sorra hallgatják meg az éljátékosokat, az ügyben ugyanis a legjobb, legismertebb teniszezőink is érintettek lehetnek.

A szövetség közleményét – miszerint az elmúlt 48 órában értesültek a visszaélesekről – erősen árnyalja az a szerkesztőségünk birtokába jutott dokumentum, amelyben Marosi Katalin válogatott koordinátor, korábbi teniszező egy 2021 nyarán kelt fejléces, hivatalos levélben arról értesíti a válogatott teniszezőket, illetve szüleiket, hogy egy európai versenyhez

szükség van PCR tesztre a gyerekek számára, ezt most úgy tudjuk megoldani, hogy átkülditek nekem a következő adatokat és az orvosunk kiállítja a leletet :-) a tesztet megússzák a gyerekek.

Marosi ehhez nevet, tajszámot, születési dátumot, lakcímet és az édesanya nevét kérte. Ebből úgy tűnik, ipari szinten hamisították a negatív PCR-tesztről szóló igazolásokat.

A Davis Kupa-válogatott nemrég elküldött szövetségi kapitánya, Köves Gábor kérdésünkre annyit felelt, nem tudja cáfolni az információnkat.

A torinói Davis Kupa előtt nekem mint egy teljes védettséggel, három oltással rendelkező ember kezébe nyomtak egy papírt, amire semmi szükségem nem volt, utazhattam volna anélkül is. A beutazáshoz csak annak volt szüksége otthonról hozott PCR-tesztre, akit még egyáltalán nem oltottak be. Furcsának tartottam az egészet, mert a helyszínen a rendezők elvégezték PCR-teszteket.

Kérdéseinkkel – például az említett orvos szerepét illetően – a szövetséget, továbbá az ügy több érintettjét megkerestük, keressük, amint válaszolnak, beszámolunk róla.

Frissítünk!

A Torinóból sérülés miatt hazaküldött Valkusz Máté az alábbiakat mondta el szerkesztőségünkek:

Ma meg kellett jelenjek a szövetség előtt, ahol negyedóránként hallgattak ki egy-egy teniszezőt. Ott is csak annyit tudtam mondani, mint most: ugyan be vagyok oltva, bárhova megyek, viszek magammal PCR-tesztet, nem bízok semmit a véletlenre. Így a DK-döntő előtt is saját magamnak megcsináltam. A torinói utazás előtt kaptunk egy tasakot, amelyben a repjegy meg egyéb hivatalos papírok is voltak. Azt nem tudom, hogy hamis PCR-igazolás is volt-e köztük, mert a repülőjegyen kívül nekem nem volt másra szükségem, mert az olaszországi beutazáshoz elég volt az EU-s oltási igazolás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik