Sport

A magyar PCR-botrány nemzetközi hullámokat kavart

Philip FONG / AFP
Philip FONG / AFP

Múlt héten a birtokunkba került dokumentum alapján írtuk meg, hogy a magyar teniszezők, edzők, szakemberek rendszerszinten utazhattak hamis negatív PCR-tesztekről szóló igazolásokkal, lévén azt hónapok óta ipari mennyiségben hamisították, használták a sportág szereplői – utánpótlás-versenyzők és kísérőik, de Köves Gábor ex szövetségi kapitány állítása szerint még a novemberi, torinói Davis Kupa világdöntőn is kiosztották mindenkinek a személyre szóló igazolásokat.

Kapcsolódó
Hamis PCR-ek miatt iszonyatos Covid-botrány dagad a Magyar Tenisz Szövetségben
Egy birtokunkba került levél alapján ipari szinten hamisították a negatív PCR-tesztről szóló igazolásokat.

Az információ nyilvánosságra kerülését követően a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) azonnal rendkívüli elnökségi ülést hívott össze, amelyben arról is határozatot hoztak, hogy a főtitkár anonimizált módon tegyen feljelentést.

Az ügy mára azonban átlépte Magyarország határait. Több nagy internetes portál, többek között a Yahoo! Sports is beszámolt az esetről, ahogy számos tenisz szakíró, például a 124 ezer követővel rendelkező Ben Rothenberg is írt a történtekről.

Utóbbi élen járt Novak Djokovic Australian Openen történt esetének  kibogozásában is, amely bizonyos elemét tekintve kisértetiesen hasonlít a magyar PCR-botrányhoz.

Az MTSZ elnöksége kedd délután ült össze újra, hogy meghallgassák a Fegyelmi Bizottság elnökének a jelentését, amelyből kiderülhet, ki(k), kinek az utasítására, netán önszorgalomból hamisítottak, majd biztosítottak negatív PCR-igazolásokat a sportági szereplőknek. Talán kiderül az is, ténylegesen ki, hol, miben hibázott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik