Sport lineup

Tom Brady sokat látott már karrierje során, de ilyen még nem történt vele

Mike Ehrmann / Getty Images
Mike Ehrmann / Getty Images

A 45 éves Tom Brady egészen páratlan karriert tudhat már most is maga mögött. A mostani a 23. szezonja volt, nyert már hét Super Bowl-t, ötször őt választották a döntő legértékesebb játékosának, három alkalommal az alapszakasz MVP-je volt, és megannyi rekordot tart.

Most viszont először fordult elő vele, hogy aktuális csapata kikapott a Dallas Cowboystól (31-14-re nyertek a vendégek), ami egyben azt is jelenti, hogy a Tampa Bay Buccanneers számára véget ért az idény.

A meccs első két támadása puntolással ért véget, majd a Dallas a következő négy labdabirtoklása alkalmával touchdownt ért el. És olyan dolog történt, ami korábban még sosem: a dallasi rúgójátékos, Brett Maher mind a négy alkalommal elrontotta az extra pontért tett kísérletét. Playoffban ilyen még nem volt, az alapszakaszban is 1950-ben legutóbb.

Mindez azonban nem zökkentette ki a Dallast, amely 24-0-ra vezetett, amikor az első pontjait feltette a táblára a Bucs a harmadik negyedben, de a hazaiak meg a kétpontos akciójukat rontották el ezt követően.

A Cowboys irányítója, Dak Prescott 305 passzotl yarddal és négy TD-t érő átadással zárt, kétszer is Dalton Schultz kapta el a labdát a célterületen belül. Bradynek, akinek most már 7-1 a karriermérlege a Cowboys ellen, 351 yarddal zárt (66 passzából 35 volt sikeres), egy TD-átadása mellett volt két eladott labdája is. A meccs összefoglallóját itt lehet megnézni.

Most csak az van bennem, hogy véget ért a szezon. Szeretem ezt a csapatot, jó itt lenni

– mondta Brady a jövőjét firtató kérdésekre. Tavaly visszavonult a Tampa kiesése után, de aztán visszatért a pályára.

A főcsoport-elődöntőben a San Francisco 49-ers lesz a Dallas Cowboys ellenfele.

NFL-rájátszás, wild card

Tampa Bay Buccaneers (5.) – Dallas Cowboys (4.) 14–31 (0-6, 0-12, 6-6, 8-7)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik