Sport

Az OSC fejbeütött 15 éves pólósa jobban van

youtube.com
youtube.com

Eléggé felkavarta a közvéleményt mindaz, ami egy október végi utánpótlás vízilabda mérkőzésen történt, ahol a meccs végeredménye másodlagossá vált a beszakadt dobhártyák, az agyrázkódás, és a nyolc napon túl gyógyuló sérülések mellett. A meccsről készült videó itt nézhető meg:

Kapcsolódó
Brutális serdülőmeccs: beszakadt dobhártya, nyolc napon túl gyógyuló sérülés
Egészen elképesztő, több, mint sportszerűtlen jelenetek tarkították október 30-án az UVSE-OSC U16-os vízilabda mérkőzést.

Az UVSE-OSC U16-os bajnoki után egy héttel az egyik súlyos sérülést szenvedő OSC-s játékos édesapja, Rázga Zoltán, az Újpesti Torna Egylet korábbi magyar bajnoka, BEK- és LEN Kupa-győztes pólósa, figyelemfelkeltő szándékkal nyílt levelet tett közzé az OSC Waterpolo közösségi oldalán, amelyet olyan hiteles sportközeli személyek is aláírtak, mint többek közt Regöly-Mérei Krisztina korábbi televíziós műsorvezető, Hajdú B. István sportriporter, Sárfalvi Péter világbajnok öttusázó.

Kapcsolódó
Az UVSE visszautasítja, hogy edzői brutalitásra, verekedésre nevelnek
Az október 30-án lejátszott UVSE-OSC Waterpolo U16-os bajnoki vízilabda mérkőzésen történtek kapcsán nem nyugszanak a kedélyek.

Az UVSE vezetője Vincze Balázs eztán szintén nyílt levélben válaszolt korábbi UTE-s pólóstársának, amelyben leszögezte, bár sok mindenben egyet értenek, a csatolt videófelvételek elemezése után „Szerintünk szó sincs céltalan brutalitásról, még akkor sem, ha sérülést, sajnálatosan súlyos sérülést okozott”.

Az ügy a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) Fegyelmi Bizottsága elé került, amely eljárást kezdeményezett. A lényeg azonban nem is ez, hanem az, hogy információnk szerint a legsúlyosabb sérülést elszenvedő 15 éves Rázga Csaba jobban van.

Az első vizsgálatok 50 százalékos halláskárodosást mutattak ki az OSC pólósánál, akit az orvosok több napon át szteroiddal kezeltek, mielőtt múlt vasárnap kiengedték a kórházból. Az ezen a héten elvégzett kontrollvizsgálat során az is kiderült, hogy a félelem, miszerint maradandó halláskárosodást szenvedett, a kezekéseknek hála elmúlt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik