Sport

Az UVSE visszautasítja, hogy edzői brutalitásra, verekedésre nevelnek

A vízilabda kontaktsport, előfordulnak szokványos sportbalesetek, ami azonban bő egy hete, október 30-án, egy utánpótlás bajnoki meccsen történt, már egészen más kategória. Íme, itt lehet megnézni az UVSE-OSC (9-11) U16-os mérkőzésen történteket:

Kapcsolódó
Brutális serdülőmeccs: beszakadt dobhártya, nyolc napon túl gyógyuló sérülés
Egészen elképesztő, több, mint sportszerűtlen jelenetek tarkították október 30-án az UVSE-OSC U16-os vízilabda mérkőzést.

Az ütésekre, rúgásokra az OSC Waterpolo közösségi oldalán megjelent nyílt levélben hívták fel a szülők a figyelmet.

    • Az elsőnél, 23:05-nél, kifejezetten jól látható, amint az OSC kapura lövő kék sapkás játékosát bő ütemnyi késéssel, jobb csapottal, akkor üti ki a sárga 6-os, amikor a labda már rég elhagyta ellenfele kezét, majd a víz alatt is adott neki. Az ütés/rúgás erejétől az OSC hetesének eltörött a fülvédője, a füléből nem a medence víze folyt, ezért azonnal elhagyta a medencét, az orvosi szobában kötött ki, dobhártyasérülése lett.
    • A második esetben, 1:00:50-nél a felvétel bal felső sarkában lehet látni, amint labda nélkül víz alá viszi ellenfelét az UVSE játékosa, majd miután elúszik, csak az látható, amint a kék sapkás OSC pólós szintén a fülét fogja fájdalmasan. A sérülést szenvedő játékos szintén azonnal elhagyta a medencét, és orvoshoz fordult.

Kedd este Vincze Balázs, az UVSE szakmai vezetője szintén a klub közösségi oldalán reagált a korábbi újpesti magyar bajnok, LEN Kupa-, és BEK-győztes csapattársa, Rázga Zoltán által jegyzett első szülői levélre.

A teljes levelet itt olvashatja:

Vincze, aki belecsöppent ebbe a mérkőzésbe, hiszen éppen helyettesítette az UVSE U16-os csapatának edzőjét, Németh Zsoltot, az OSC szülők levelének számos felvetésével egyetértett, kivéve egyet, hogy játékosa szándékosan okozott volna sérülést egyébként pont Rázga fiának. Úgy fogalmaz:

A csatolt videófelvételeket rengeteget elemeztük edző kollégáimmal, és nem egyezik a véleményünk a Tiéddel. Szerintünk szó sincs céltalan brutalitásról, még akkor sem, ha sérülést, sajnálatosan súlyos sérülést okozott. … Az UVSE vezetősége határozottan visszautasítja az arra való célzást is, hogy „egyesületünk edzői brutalitásra, verekedésre nevelik a játékosainkat”!

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) eddig nem lépett az ügyben. Mivel azonban a sérült játékosok klubja a videófelvételek, illetve tárgyi bizonyítékok birtokában nem csak nyílt levelet írt, hanem beadvánnyal fordult az MVLSZ Játékvezetői Bizottságához, illetve Versenyfelügyeleti Bizottságához, a két testület lesz hivatott arra, hogy eldöntse, túlzó brutalitás történt a mérkőzésen, vagy ez a fajta agresszió valóban benne van a 15-16 éves gyerekek vízilabdájában.

Az UVSE vezetősége azt a határozatot hozta, hogy az MVLSZ fegyelmi döntését fellebbezés nélkül elfogadja majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik