Sport

Távozott a legenda, végleg véget ért egy fejezet a vízilabdában

Angela WEISS / AFP
Angela WEISS / AFP
Október elsején lezárult a szerb vízilabda egyik legsikeresebb korszaka, miután Dejan Savic, aki 2012-től irányította a szerb férfivízilabda-válogatottat, benyújtotta a lemondását.

A Szabad Magyar Szó beszámolója szerint a szerb szövetség a honlapján megjelentetett közleményben tudatta, hogy Savic több megbeszélés után lemondott, amelyet a vezetés elfogadott.

Kapcsolódó
37 gólt szerezve nyert a magyar csapat a BL-selejtezőben
Még három meccsen kell bizonyítani a továbbjutáshoz.

„Az elmúlt tíz évben Savic remek eredményeket ért el, amelyeknek köszönhetően bekerült a legjobb edzők közé, és akár a világ legjobb edzője cím is az övé lehet. Sok sikert kívánunk a pályafutása folytatásában. Biztosak vagyunk benne, hogy még sokat nyújthat a szerb vízilabdának és a sportnak, ugyanúgy, ahogy tette ezt eddig is. Legenda, sok szerencsét!” – olvasható.

Dejan Savic irányítása alatt a szerb válogatott mindent megnyert, amit lehetett:

2016-ban Rióban és 2021-ben Tokióban olimpiai bajnok lett, 2015-ben világ-, 2014-ben, 2016-ban és 2018-ban Európa-bajnokságot nyert.

Ugyanakkor az elmúlt két évben sok csalódás is érte, a legutóbbi két vébén és Eb-n nem jutott a legjobb négy közé, az idei spliti Európa-bajnokságon úgy végzett a minden idők legrosszabb szereplését jelentő 9. helyen, hogy a magyaroktól történelmi, kilencgólos vereséget szenvedett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik