Sport

Brutális verést mért az olimpiai bajnokra a magyar pólóválogatott

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI
Kiütéses, 16-7-es győzelmet aratott a magyar férfi vízilabda-válogatott az olimpiai bajnok Szerbia ellen a spliti Európa-bajnokságon. Varga Zsolt szövetségi kapitány címvédő, de a két hónappal ezelőtt balul sikerült hazai világbajnokság után alaposan megfiatalított együttese végig rendkívül koncentráltan játszott, már a nagyszünetig öt góllal elhúzott, tetemes előnyét pedig még növelte is a végső dudaszóig.

A szoros, 3-2-es első negyed után a második játékrészben a szerbek sorozatos hibáit nagyszerűen használta ki a csapat, amely a nagyszünetig öt góllal is elhúzott (7-2), írta tudósításában az MTI.

Kapcsolódó
A nyáron új szabályok léptek életbe kézilabdában
Módosult a passzív játék szabálya is.

A fordulást követően is folytatódott a váratlanul egyoldalú küzdelem, a Pro Reccóval Bajnokok Ligája-győztes Zalánki újabb labdaszerzését Konarik használta ki, majd a csapatkapitány Jansik emberelőnyben iratkozott fel a góllövők közé (9-2).

A szerbek 14 perc után törték meg a gólcsendjüket Drasovic révén, majd rögtön a következő emberelőnyüket is kihasználták, de még mielőtt lendületbe jöttek volna, az immár triplázó Konarik emberelőnyös gólja és Vogel két egészen parádés védése lehűtötte őket, ráadásul a negyedet Angyal gólja zárta (11-4).

Az utolsó nyolc perc újabb szépségdíjas, emberelőnyös góllal indult: Zalánki remek passzát a vízből derékig kiemelkedő Angyal könnyedén húzta közelről a kapuba. A szerbek egyszerűen nem találták a magyar emberelőnyök ellenszerét, így sorra kapták a gólokat, igaz, a negyedik felvonásban ők is elkezdtek hatékonyan támadni előnyben, de ez csak arra volt elég, hogy elkerüljék az igazán kínos, tízgólos különbséget (16-7).

A Sportske.net tudósításában azt írta, a kétségbeejtő játék megszégyenítő vereséget eredményezett.

Az biztos, hogy a szerbek és a jogelőd jugoszlávok az Európa-bajnokságokon három gólnál nagyobb vereséget eddig nem szenvedtek, többnyire inkább ők osztották a pofonokat, ahogy azt a 7 arany-, két ezüst- és egy bronzérem is jelzi. Az emellett kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok csapat szerb nyelvű Wikipedia-oldala szerint (amit azért kezeljünk óvatosan)

az eddigi legnagyobb vereség egy 7-1-es zakó volt, napra pontosan 95 éve, 1927. augusztus 31-én, Bolognában a belgák (!) ellen.

A magyarok pénteken 9 órától Izrael ellen zárják a csoportkört, majd első helyüknek köszönhetően vasárnap nem kell vízbe ugraniuk a nyolc közé kerülésért, így jövő kedden a negyeddöntőben lesznek érdekeltek legközelebb.

Vízilabda, férfi Eb, 2. forduló, D csoport

Magyarország – Szerbia 16-7 (3-2, 4-0, 4-2, 5-3)
a magyar gólszerzők: Manhercz 4, Konarik 3, Angyal 3, Burián 2, Molnár 1, Nagy Á. 1, Jansik 1, Fekete 1.

 

Izrael – Szlovénia 9-5 (4-2, 0-0, 2-2, 3-1)

 

Az állás: 1. Magyarország 6 pont, 2. Szerbia 3 (25-19), 3. Izrael 3 (12-23), 4. Szlovénia 0.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik