Sport

„Uszik egy pokoli harcos” – Joshua előbb őrjöngött, majd dicsért a ringben

Giuseppe CACACE / AFP
Giuseppe CACACE / AFP
Az ukrán Olekszandr Uszik megvédte a profi boksz négy szervezeténél (WBA, IBF, WBO, IBO) őrzött nehézsúlyú világbajnoki címét, miután megosztott pontozással legyőzte a brit Anthony Joshuát a szaúd-arábiai Dzsiddában, a magyar idő szerint vasárnap hajnalban záruló összecsapáson.

A 35 éves Uszikot a három pontozó közül kettő látta jobbnak 115-113, illetve 116-112 arányban, míg egy 115-113-ra a 32 éves, a világbajnoknál csaknem 11 kilóval nehezebb és egy fejjel magasabb kihívónak adta a 12 menetes meccset.

Kapcsolódó
Fejrúgás padlóztatta az MMA egyik nagy királyát
Kamaru Usman hatodszor nem tudta megvédeni a váltósúlyú címét.

A csata után Joshua nem nagyon tudta elviselni a vereséget, dühében – egészen bizarr módon – felkapott két övet, felmutatta, majd kidobta mindkettőt a ringből, és elindult az öltöző felé.

Aztán visszafordult, belépett a kötelek közé, és elvéve ellenfelétől a győzelemmámoros nyilatkozat lehetőségét, szenvedélyes, de nem túl összeszedett beszédet mondott.

„Ha ismernéd a történetemet, megértenéd a dühöm. Börtönben voltam, óvadékkal szabadultam és keményen edzettem. Ez is azt mutatja, hogy mennyire elkötelezettek vagyunk.

Uszik egy pokoli harcos. Az, hogy ez a fickó legyőzött engem, jelzi, hogy milyen kemény munkát végzett, kérem, tapsolják meg a nehézsúlyú világbajnokot!

– mondta.

Később a sajtótájékoztatón megpróbálta elmagyarázni, mit is érzett, amikor elrohant, majd megtorpant és visszatért a ringbe.

„Haragudtam magamra. Senki másra, csak magamra. Ezért azt gondoltam, hogy el kell tűnnöm. Aztán rájöttem, ez a sport” – nyilatkozta a könnyeit visszafojtva.

Amikor végre szóhoz jutott, a győztes Uszik azt mondta, ezt a sikert a családjának, a hazájának, és az Ukrajnát védő összes katonának ajánlja.

„Biztos vagyok benne, hogy Tyson Fury még nem vonult vissza. Meggyőződésem, hogy harcolni akar velem. Én is bokszolni szeretnék ellene. Csak Isten tudja, hogy megküzdök vele vagy sem, de a csapatom segíteni fog nekem” – mondta.

Fury nemrég bejelentette visszavonulását, de augusztus 26-ig kell döntenie arról, hogy lemond-e a WBC övéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik