Sport

Fejrúgás padlóztatta az MMA egyik nagy királyát

Nem tudta hatodszor is megvédeni váltósúlyú címét Kamaru Usman (20-2 MMA, 15-1 UFC), miután a Nigériai Rémálom becenévre hallható harcost egy váratlan fejrúgással padlóztatta ellenfele a Salt Lake Cityben rendezett UFC 278-gálán.

Kapcsolódó
Már nem meglepetés: Uszik legyőzte Joshuát az év nehézsúlyú meccsén
Az ukrán ökölvívó ezúttal is pontozással győzte le brit ellenfelét és megvédte világbajnoki öveit.

A nigériai születésű, de nyolcéves kora óta az Egyesült Államokban élő egykori birkózó a londoni olimpiára történt sikertelen kvalifikáció után váltott, és 2012-ben debütált profiként az MMA-ban.

Ugyan második mérkőzésén elszenvedte első vereségét, ezt 19 győzelem követte. 2019 márciusában Tyron Woodley ellen megszerezte az UFC váltósúlyú címét, amit ötször meg is védett.

Magyar idő szerint szombaton Salt Lake Cityben Leon Edwards (20-3 MMA, 12-2 UFC) volt az ellenfele, akit egyszer, még 2015 decemberében már legyőzött. A tudósítások szerint Usman uralta az első négy menetet, teljesen elfojtotta ellenfele próbálkozásait, és Edwards időnként érezhetően frusztráltnak tűnt.

Az ötödik menetben aztán elég volt egy gyors döntés az egyik, és egy kihagyás a másik oldalon: Edwards bal lábbal úgy találta el Usman fejét, hogy – idézve a USA Today írását – „azonnal összeesett és üres tekintettel nézte a mennyezeti lámpákat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik