Sport

Hosszú: Amikor arról beszéltem, hogy száz érem a cél, nem mondtam, hogy utána visszavonulok

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Az úszó Európa-bajnokságon űzi tovább századik érmét Hosszú Katinka.

Kapcsolódó
Az amerikai klasszis Hosszú Katinka kedvenc számában lepte meg a világot
Katie Ledecky kicsit kilépett a komfortzónájából, erre olyan időt repesztett, amivel érmet nyert volna a világbajnokságon.

A háromszoros olimpiai bajnok szerint rövid ideje volt felkészülni, de ettől függetlenül továbbra is az az álma, hogy századjára is dobogóra állhasson világversenyen. Az eddig 96 érmet gyűjtő úszónő erről sajtótájékoztatóján is beszámolt.

„Amennyire hat hét alatt lehetséges, felkészültem. Ez azért elég rövid idő ahhoz, hogy csodát tegyek, de nagyon remélem, hogy azt a szintet, meg talán egy kicsivel jobbat el tudok érni, mint júniusban a világbajnokságon.

Amikor arról beszéltem, hogy száz érem a cél, nem mondtam, hogy utána visszavonulok, nyitva van még ez a kapu. Egyébként csak két év van az olimpiáig és persze mozgatja a fantáziámat, de akkor nagyon keményen bele kellene állni ebbe a két évbe. Ott motoszkál a fejemben, hiszen ez egy utolsó lehetőség lenne, beleférhetne, de ezt még nem döntöttem el

– nyilatkozott szerdán, a Foro Italicóban tartott nyitó sajtótájékoztatót követően a közmédiának a 33 éves úszó.

Hosszú elmondta, 2024-ig meghosszabbította szerződését az Arena sportszergyártó céggel. A római Eb csütörtökön veszi kezdetét, Hosszú Katinka pedig rögtön a 4×200 méteres gyorsváltó tagjaként ott lehet majd a medencében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik