Sport

„Sötét hellyé változott a világ, az olimpián annyira nem éreztem semmit, hogy számomra meg sem történt”

Maddie Meyer/Getty Images
Maddie Meyer/Getty Images

Komoly érzelmi traumából gyógyult ki a dél-afrikai úszósztár, Chad le Clos.

Kapcsolódó
Az amerikai klasszis Hosszú Katinka kedvenc számában lepte meg a világot
Katie Ledecky kicsit kilépett a komfortzónájából, erre olyan időt repesztett, amivel érmet nyert volna a világbajnokságon.

A 30 éves sportági klasszis nem számolt be róla, hogy pontosan mi történt, csak annyit árult el a BBC-nek, hogy 2021 januárjában megváltozott az élete. Traumát élt át, amiből rendkívül nehezen tudott kilábalni.

„Hét-nyolc hónapba telt, mire beszéltem róla valakivel és már akkor is túl késő volt. Eltartott egy darabig, amíg újra önmagam lettem. Bizonyos dolgok hatással vannak az emberre és erősnek kell lenned, hogy segítséget kérj és beszélj valakivel. Az olimpia alatt semmit sem éreztem, semmit. Számomra meg sem történt.

Gondjaim voltak, sötét hellyé változott a világ és nagyon mélyen voltam. Azt kívánom, bár visszavonhatnám az elmúlt két évet. Nagyon szerencsés vagyok, amiért remek pszicholúgusok és persze a családom is segített kijönni ebből az állapotból. Már jól vagyok és mindenkinek azt üzenem, ne szégyelljetek segítséget kérni, ha szükség van rá

mondta Le Clos, aki azért állt elő történetével, hogy arra buzdítson másokat, ők ne várjanak ennyit, amíg segítséget kérnek.

Az afrikai úszó egyébként már boldog és úgy véli, visszatért a normális kerékvágásba az élete. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a tény, hogy a Nemzetközösségi Játékokon ezüstérmet szerzett 200 pillangón, amivel megszerezte 18. dobogós helyét a verseny történetében. Ennél többet senki sem szerzett karrierje során.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik