Sport

Nem csupán világklasszis, de csodálatos ember is a románok fiatal úszósztárja

Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Egy jótékonysági akció keretén belül David Popovici felajánlotta azt a sapkát és úszószemüveget, amiben két aranyérmet nyert júniusban a Duna Arénában rendezett világbajnokságon, írta az MTI.

Kapcsolódó
„Sötét hellyé változott a világ, az olimpián annyira nem éreztem semmit, hogy számomra meg sem történt"
Chad le Clos arra buzdít mindenkit, ne szégyelljen segítséget kérni, ha mentálisan nincs jól.

A mindössze 17 éves sportoló a juniorok között korábban világbajnoki ezüstérmes kenus, Florentina Filipovici segítségére szeretne lenni, aki mellrákban szenved, volt férje által pedig családon belüli erőszak áldozata lett, ráadásul egy hétéves kislányt, valamint egy három és egy ötéves fiút nevel.

A Remény és Otthonok a Gyermekekért Alapítvány most neki épít otthont, ebben segít Popovici, ráadásul egy cég azt is vállalta, hogy 40 ezer eurós (16 millió forintos) összegig megduplázza az összegyűlt pénzösszeget.

Popovici felszerelésére mindenki eséllyel pályázik, aki 25 lej értékben – mintegy 5 euró – támogatja a kezdeményezést, a sorsolást szeptemberben tartják.

Ha tudok segíteni, akkor sohasem gondolkodom rajta. Ha pedig az a felszerelés, amivel a világbajnokságon versenyeztem, örömet, biztonságot és egy kis jót is tud okozni, akkor azt teljes szívemből adom

– idézte a sportoló a Prosport.ro portál.

A fiatal úszó 100 és 200 méter gyorson nyert a Duna Arénában, így ő lett az első világbajnok román úszó. Előbbi számban csak a hajrában maradt le a német Paul Biedermann 2009-es, cáparuhás világrekordjától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik