Sport

Milák még nem találkozott ilyen embert próbáló feladattal

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Olyan kihívás vár Milák Kristófra az augusztus 11-én kezdődő római úszó Európa-bajnokságon, amilyennel még egyszer sem találta magát szembe. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok pillangókirály egy hét leforgása alatt mind a négy egyéni számában a döntőig jutna el, ráadásul a két gyorsváltóba is beszáll, ez pedig akár 14 rajtot is magába foglalhat.

„A világbajnokság után azzal szembesültem, hogy a versenyzőinkből sokat kivett fizikálisan és motiváció tekintetében is a nagy próbatétel. Akik odatették magukat, és csúcsra járatva küzdöttek meg a helyezésükért, azok fejben elfáradtak. Miközben a Budapestről Rómába vezető utat járva amolyan ráalapozás a napi feladat, igyekszünk az edzéseket átalakítva kirángatni az úszóinkat abból a fásultságból, amit lépten-nyomon tapasztalunk. Olyan hangulatot próbálunk teremteni, ami serkentően hat, és még mosolyokat is csal az arcokra” –nyilatkozta Virth Balázs edző az SzPress Hírszolgálatnak.

Kapcsolódó
Nem csupán világklasszis, de csodálatos ember is a románok fiatal úszósztárja
David Popovici jótékony célra ajánlotta fel a sapkáját és az úszószemüvegét.

Versenyzői közül a római Eb-n ezúttal csak a férfiak indulnak, Kapás Boglárkát a koronavírus tíz napra kiállította a sorból, Veres Laura pedig a tornaedzéseket gyógytornára cserélve azon fáradozik, hogy a fájós vállát ne kelljen megműteni.

Az egészségesek közül Márton Richárd a 200 gyorsra és a 200 pillangóra készül fel, emellett a 4×200-as gyorsváltóban is szerep vár rá, Zombori Gábor pedig a 200 mellen és 400 gyorson képviseli a magyar színeket.

„Nem szerencsés, de ezúttal Kristófnak az Eb legvégén kell nagyot úsznia 200 pillangón, miután már teljesítette a küldetését a 100 és a 200 gyorson, a 100 pillangón és a gyorsváltókban is. Régi vágya teljesül azzal, hogy egy nagy világversenyen a gyorsúszók éremcsatájába is beleszólhasson, és mint tudjuk, ha ő benyit egy ajtón, onnan nem szokott üres kézzel távozni. Elképesztő a regenerációs képessége, ha elkapja a harci láz, minden várakozást képes felülmúlni.

Most is arra számítok, hogy nagy dolgok fognak történni. Azt viszont nem tudom megmondani, tippelni pedig nem szeretnék, hogy a gyorsúszó számokban milyen időkkel fog kirukkolni

– mondta Virth.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik