Sport vizes vb 2022

Kivizsgálják, mi történt a kanadai úszónővel, akit bedrogozhattak a budapesti éjszakában

François-Xavier MARIT / AFP
François-Xavier MARIT / AFP

A vizes sportágak nemzetközi szövetsége (FINA) csütörtökön vizsgálatot indított, mert Mary-Sophie Harvey kanadai úszó azt írta közösségi oldalán, a budapesti világbajnokság során egy éjszaka bedrogozták, másnap pedig agyrázkódással és zúzódásokkal ébredt.

Kapcsolódó
Bedrogozhatták a kanadai úszónőt a budapesti éjszakában
Mary-Sophie Harvey négy-hat órára nem emlékszik, a testén zúzódások vannak.

A FINA illetékesei közölték, tisztában vannak a 4×200-as váltó tagjaként vb-bronzérmes úszó nyomasztó és aggasztó kijelentéseivel, és kapcsolatban állnak a kanadai szövetséggel, illetve a magyar szervezőbizottsággal az ügy tisztázása érdekében, írja az MTI. Emlékeztettek, hogy a FINA tavaly komoly intézkedéseket fogadott el a sportolók védelme érdekében, és egy független személyt bíztak meg a történtek kivizsgálásával.

A 22 éves Harvey azt írta, a budapesti verseny utolsó napján bedrogozták, és a kiesett órák után agyrázkódással, bokarándulással és a testén további zúzódásokkal került kórházba.

Hozzátette, négy-hat órán át lehetett öntudatlan állapotban, mert ennyire nem emlékszik. Az orvosoktól és a pszichológusoktól kapott ellátását a lehető legjobbnak nevezte.

A bejegyzésből nem derül ki pontosan, hogy a vb múlt vasárnapi zárónapján, vagy az úszóversenyek utolsó napján történt-e az eset, mert utóbbiak bő egy héttel korábban véget értek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik