Sport vizes vb 2022

Sportdiplomáciában dupla sikert ért el a magyar vízilabda

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) honlapjának tájékoztatása szerint a háromszoros olimpiai aranyérmes Molnár Tamást a FINA vízilabda technikai bizottságának vezetőjének választották. A korábbi szövetségi kapitány, a szintén háromszoros olimpiai bajnok Kemény Dénes pedig a FINA vízilabda edzőbizottságának elnöke lett.

Kapcsolódó
Kemény Dénes: Addig tudunk tenni azért, hogy valami maradjon utánunk, ameddig élünk
A szövetségi kapitányként háromszoros olimpiai bajnok Kemény Dénes interjúnkban beszélt edzői korszakának sikereiről és nehézségeiről, a szívében örökké élő Benedek Tiborról, és arról is, hogy mit jelent számára, amikor egy erdei séta során megpillant egy szarvasborjút vagy egy csíkos vadmalacot.

Molnár sportdiplomáciai karrierje 2016-ban kezdődött el, amikor az Európai Úszószövetség (LEN) hasonló bizottságába választották. Hogy a mostani kinevezés mekkora siker, jól mutatja, hogy magyar sportvezető ilyen magas pozícióba soha nem került a vízilabdasport egyetemes történetében.

„Természetesen hatalmas megtiszteltetés, hogy engem választottak meg a testület élére. A magyar vízilabdasport olimpiai, világ- és Európa-bajnoki, sőt eddigi klubsikereinek, a szakmában dolgozó nemzetközi szakembereknek, a magyar vízilabdának az elismerése is egyben” – fogalmazott Molnár.

Kapcsolódó
„Egy kicsit még nőnünk kell” – olimpiai döntőről álmodik a női pólóválogatott
Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai.

„Ma már nem csupán egy kontinens sportja a vízilabda: az ausztrálok, az amerikaiak, a japánok, kínaiak is nagy energiákat mozgósítanak, komoly bázist jelentenek.

Akkor lehetünk majd elégedettebbek, ha a sportág eljut akár az afrikai kontinensre, és jóval nagyobb követői bázisa lesz, mint a mostani. A FINA vezetése előremutató reklám és marketingmunkát végez azért, hogy népszerűsítse a sportágat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik