Sport vizes vb 2022

„A múltkor öklös volt a gyomorba, most meg hasba rúgás” – Märcz Tamás szerint a pólócsapat saját butasága miatt kapott ki

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A férfi vízilabda-válogatott ötméteresekkel kikapott az első alházi helyosztón az Egyesült Államoktól, így legjobb esetben hetedik helyen zárhat budapesti világbajnokságon.

Kapcsolódó
Először kapott ki vébén az USA-tól, a hetedik helyért játszik a férfi pólóválogatott
Idegtépő mérkőzésen, ötméteresekkel kapott ki a magyar férfi vízilabda-válogatott az Egyesült Államoktól, így a hetedik helyért játszhat majd a budapesti vizes világbajnokságon.

A mérkőzés után Manhercz Krisztián nagyon elkeseredetten nyilatkozott, de Märcz Tamás vezetőedző is mérgesen nyilatkozott.

6:3-ig azt láttam, hogy ott tudtunk egy olyan brake-et hozni, ami miatt időt is kellett kérni az amerikaiaknak és nem az ő bravúrjuk volt, hanem a mi butaságunk, hogy egyáltalán lőhettek akkor gólokat és visszajöhettek a meccsbe.

Mérges vagyok, hogy ott megadtuk az esélyt, mert szerintem, ha továbbvittük volna azt a lendületet, akkor nem kapunk ki és nem is az utolsó emberelőnyre kellett volna számítani, hanem gólokkal nyerünk. De hát, részben taktikai dolgok nem betartása, részben bizonyos helyzetek nem kihasználása, fegyelmezetlenség – ezek befolyásolták ezt a találkozót. Ez egy újabb hasba rúgás volt, a múltkor öklös volt a gyomorba, most meg hasba rúgás”

idézte a VLV a kapitányt.

Vogel Soma élete legnehezebb mérkőzéseként jellemezte a péntek esti vereséget, a rendes játékidőben hét védést bemutató kapus ennyit mondott a találkozót követően:

„Megmondom őszintén, szégyellem magam, mert ennyi ember kijött nekünk szurkolni, és borzasztó teljesítményt nyújtottunk, nyújtottam, köztük én is.”

Pohl Zoltán is úgy fogalmazott, hogy szégyellte magát, Zalánki Gergő pedig arról beszélt, hogy el kell gondolkodnia a válogatottnak.

„Abszolút megérdemeljük, és tényleg ha bárki rosszat mond ránk, azt mindenki kicsit magára veheti és mindenki kicst elgondolkodhatna.”

Magyarország Montenegró ellen zárja majd a világbajnokságot vasárnap. Lesz egy szerb-amerikai meccs az ötödik helyért, a bronzért a görögök és a horvátok játszanak egymással, míg megismétlődik a 2019-es vb-döntő, ugyanis ismét a spanyolok lesznek a címvédő olaszok ellenfelei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik