Élő Sport

Óriási csatában veszítette el a világbajnoki döntőt a női pólócsapat

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A magyar női vízilabda-válogatott szombat este 9-7-re kikapott az Egyesült Államok csapatától a világbajnoki döntőben.

Riválisunk toronymagas esélyesnek számított a mérkőzés előtt, hiszen háromszoros címvédő, a legutóbb három olimpián aranyérmes volt, sőt 2015 óta nem kapott ki vb-meccsen. Tokióban viszont éppen a magyarok nyertek a csoportkörben ellenük az olimpián, így aztán Bíró Attila is azt mondta a finálé előtt, hogy meg kell mutatni, az nem egyszeri alkalom volt. Ez sikerült is.

Varga Jennifer / 24.hu

Kőkemény csata bontakozott ki a vízben, mindkét csapat remekül védekezett, így aztán nem is jöttek a gólok. Gurisatti talált be először, de Musselman duplájával fordítani tudott az Egyesült Államok csapata. Innentől a mieinknek kellett szaladni az eredmény után, Keszthelyi góljára viszont azonnal jött az újabb Musselman-gól.

Varga Jennifer / 24.hu

Nagyszünet után Johnson remekelt az amerikai kapuban, így két góllal el tudott lépni ellenfelünk, de nagy nehezen sikerült Gurisatti révén szépíteni. Rybanska ellen nagyon szigorúan fújtak a bírók, ötméterest kapott az USA csapata, a mi centerünk viszont kipontozódott ezzel. Ez kicsit megfogta a csapatot, támadásban nem voltunk elég élesek, ráadásul egy nagyon peches gólt is kaptunk, mert Magyari hiába kapott bele egy labdába, ami így beperdült a kapunkba.

Varga Jennifer / 24.hu

Az utolsó negyedet alaposan megnyomta a magyar csapat, de több ítélet és közjáték is borzolta a kedélyeket. Rybanska is elég szigorú döntés miatt pontozódott ki már a harmadik negyed végén, de az utolsó játékrészben Szilágyi góljánál kezdtek – nem először – hevesen reklamálni. Kiderült, hogy az időméréssel akadt technikai probléma, ami miatt hosszú percekig megállt a játék. Végül megadták a találatot, a magyarok 8-4-ről feljöttek 8-7-re, de egy újabb ötméteres megpecsételte a sorsunkat.

Varga Jennifer / 24.hu

Még Keszthelyi megpróbált szépíteni, de fölé dobta az utolsó labdánkat, másra pedig nem maradt idő. A magyar válogatott hatalmasat küzdött, de 9-7-re kikapott a döntőben. A közönség hálás volt ezúttal is, az ezüstérem átvétele után elénekelte a himnuszt a pólósok tiszteletére.

Végeredmény – női vízilabda-világbajnokság, döntő

Egyesült Államok-Magyarország 9-7 (2-1, 2-2, 3-1, 2-3)
gólszerzők: Musselman 5, Neushul 3, Steffens 1, illetve Gurisatti 3, Keszthelyi-Nagy 2, Máté, Szilágyi 1-1

Ezüstérmes a női pólóválogatott

Az amerikaiak rettentő stabil védekezéssel nehezítették a dolgunkat, de a hazai közönség előtt szereplő együttes az utolsó pillanatig küzdött. Az utolsó negyedben 8-4-re is vezetett a címvédő, de hősies küzdelemben 8-7-re feljöttek a mieink, ám az utolsó percben egy ötméteres eldöntötte a finálét.

9-7

Ez hihetetlen, már megint kaptak egy ötméterest. Embereztünk, de meglógott Steffens, ketten vetődtek rá hátulról. Az ötméterest Musselman ugyanoda dobta be, a bal fölső sarokba. Kár érte. Bíró Attila azonnal időt kért.

8-7

Kivédekeztük a a támadást, de sajnos Garda lövését olvasta Steffens. Ezután újra jól blokkoltunk, ráadásul Keszthelyi Rita villámgyorsan bevágta a szépítő gólunkat. Hetven másodpercünk maradt.

8-6

Végre folytatódott a meccs, jó volt a magyar blokk, a túloldali centerezés viszont nem. Gurisattit kiküldték, jött az amerikai időkérés. 2 perc, 54 másodperc van még hátra.

8-6

Jó! Megadták a gólt, hiába magyaráznak az amerikaiak.

8-6

Na, ne már! Gond adódott az időméréssel, az amerikaiak pedig elkezdtek reklamálni, hogy túl sokáig támadtunk. Hosszasan nézegették a felvételeket, úgy néz ki, hogy elveszik a gólunkat.

8-6

Az amerikaiak végigvitték a támadásukat, de Magyari kivédte a center próbálkozását. Szilágyi távolról dobott újabb gólt, tökéletes lövéssel talált be.

8-5

Máté Zsuzsanna szenzációs gólt lőtt, Vályi oldalról dobta be neki a labdát, ő pedig kapásból behúzta a levegőből a labdát. Ez szép volt!

8-4

A magyar torpedó szerepében Vályi Vanda szerepelt, de a lövést védte Johnson. Magyari is hárítani tudott, de a centerezésünk pontatlannak bizonyult. Neushul lopta a távolságot, a blokk és Magyari feje fölött bedobta a nyolcadik gólt.

7-4

Megakadályoztuk, hogy lövéssel fejezzék be a támadásukat, nálunk viszont Vályi a kapufát találta telibe. Másra nincs idő, három gólt kéne ledolgozni az utolsó negyedben.

7-4

Micsoda pech! Az amerikai védelemmel nem tudtunk mit kezdeni, Keszthelyi távoli kísérlete esélytelennek tűnt. A túloldalon viszont Magyari nagyon szerencsétlenül ért bele Neushul löketébe, a labda pedig beperdült a kapuba.

Rybanskát ezzel ki is szórták

Nem is Magyari, hanem Rybanska ellen fújták az ötméterest. Ez a harmadik büntetése volt, ő már nem jöhet vissza.

6-4

Nagyon szigorú síppal befújtak egy büntetőt az amerikaiaknak, amit sajnos Musselman nem hagyott ki. Magyari jött ki egy centerezésre, ezt látták szabálytalannak a bírók.

5-4

Végre megtörtük a jeget! Nagyon türelmesen járattuk a labdát, végül Gurisatti Gréta a kapuval szemben megtalálta a sávot a labdának.

5-3

Újabb emberelőnyös lövésünket szedte ki Johnson az alsó sarokból, majd a túloldalon Magyari Alda tenyerelt ki egy távoli bombát. Eltolódott a védekezésünk egy kiállítás miatt, de Magyari óriásit vetődve visszaért a kapu jobb oldalára. Hatalmas védés volt!

5-3

Ez sajnos zseniális volt. Neushul félig ejtéssel, félig lövéssel próbálkozott, ki is lőtte a hosszú fölső sarkot.

4-3

Vályi újra megcsinálta, hogy a mieink támadhassanak először. Emberelőnybe kerültünk, de Gurisatti lövését kivédte Johnson.

4-3

Az utolsó próbálkozásunk nem bizonyult elég pontosnak, de egy újabb kemény védekezés miatt csak távoli ejtésre maradt idő az amerikaiaknak, de Magyari nagyot vetődve védett. Nagyszünetben eggyel vezet az ellenfelünk.

4-3

Eszelős küzdelem zajlik a víz alatt, nincs kimagaslóan nagy szerencsénk a bírói ítéletekkel, de nem azon múlt az állás. Sok remek védekezés után azonban az amerikaiak törték meg a gólcsendet, Steffens kapott egy szenzációs centerezést, Gilchrist a másik irányba nézett. Steffens pedig kapusból behúzta a kapunkba.

3-3

Keszthelyi távoli lövése nem jött be, de cserébe hatalmasat blokkolt a saját kapunk előtt. Egy jó centerezéssel emberelőnybe kerültünk, amit Gurisatti ki is használt egy pattintott lövéssel.

3-2

Hát, ez nem tartott sokáig. Elvették tőlünk a labdát, három a kettőben támadhattak az amerikaiak és Musselman – már megint ő – higgadtan bedobta a jobb alsóba.

Olvasói sztorik