Sport vizes vb 2022

„Nehéz mit mondani” – Manhercz szerint a legnehezebb most belenézni azok szemébe, akik támogatták pólósainkat

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Újabb fájdalmas vereséget szenvedett el a magyar férfi vízilabda-válogatott a hazai rendezésű világbajnokságon. A csoportját hibátlanul megnyerő csapat a negyeddöntőben Olaszországtól kapott ki, amivel eldőlt, hogy idén nem szerez érmet, pénteken viszont az Egyesült Államokkal szemben is alulmaradt ötméteresekkel, márpedig ez azt jelenti, hogy legjobb esetben is hetedikként végezhet Magyarország.

Ennél hátrébb csak egyszer, 1986-ban zárt a válogatott, amikor kilencedik lett.

Kapcsolódó
Először kapott ki vébén az USA-tól, a hetedik helyért játszik a férfi pólóválogatott
Idegtépő mérkőzésen, ötméteresekkel kapott ki a magyar férfi vízilabda-válogatott az Egyesült Államoktól, így a hetedik helyért játszhat majd a budapesti vizes világbajnokságon.

Ha valakit ki lehet emelni a magyar csapatból, az Manhercz Krisztián, aki három gólt szerzett, volt mellette blokkolt lövése, háromból két ráúszást elhozott. Őt kérdezte a találkozót követően az M4 riportere:

Nehéz mit mondani. Alapvetően jobb csapat tudunk lenni az amerikainál, de egyszerűen az olaszok elleni vereségből nem tudtunk mentálisan fölállni – legalábbis nem tudok másra gondolni.

Tény, hogy akartunk, küzdöttünk, de ezt igazából eltehetjük. A közönségnek köszönjük, hogy ennyire sokan kijöttek, és hogy buzdítottak, bízunk benne, hogy még legalább egy meccsen meg tudjuk ezt nekik hálálni” – nyilatkozta Manhercz, akinek aztán nekiszegezték a kérdést, hogy ilyen helyzetben mi a legnehezebb.

Belenézni azoknak a szemébe, akik támogattak minket. De innen is fel tudunk állni, az lesz a célunk, hogy győzelemmel búcsúzzunk ettől a publikumtól

– magyarázta, majd amikor azt firtatták, mi várható az utolsó mérkőzésen röviden csak annyit felelt, hogy vannak és lesznek is változtatások.

Varga Jennifer / 24.hu

Magyarország Montenegró ellen zárja majd a világbajnokságot vasárnap. Lesz egy szerb-amerikai meccs az ötödik helyért, a bronzért a görögök és a horvátok játszanak egymással, míg megismétlődik a 2019-es vb-döntő, ugyanis ismét a spanyolok lesznek a címvédő olaszok ellenfelei.

Addig is szombaton befejeződnek a női mezőny küzdelmei, este 20 órától Magyarország az Egyesült Államokkal döntőzik. Ahogy a szövetségi kapitány, Bíró Attila fogalmazott: ugyan az érem már megvan, de ennyivel nem elégszik meg csapata.

Kapcsolódó
„Az érem megvan, de ezzel nem elégszünk meg” – a kapitány elárulta a női pólóválogatott sikerének titkát
Bíró Attila azt is elárulta, mi vár a magyar csapatra az amerikaiak elleni döntőig. Az aranyról döntő összecsapást szombaton 20 órától rendezik, a telt ház garantált.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik