Sport vizes vb 2022

„Az érem megvan, de ezzel nem elégszünk meg” – a kapitány elárulta a női pólóválogatott sikerének titkát

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A magyar női vízilabda-válogatott ugyan a csoportjában a második helyen végzett, az egyenes kieséses szakaszban már nem talált legyőzőre a vizes világbajnokságon, előbb Ausztráliát, majd az elődöntőben Hollandiát verte végletekig kiélezett mérkőzésen, míg a szombati döntőben majd az Egyesült Államokkal találkozik.

„Egy olimpián a faluban, vagy most a világbajnokságon, ahol egy szállodában laknak a csapatok, lehet látni azt, hogy kiknek van még esélye az éremszerzésre, csak ők veszik komolyan az egészet.

Nekünk már megvan az érem, ez egy extra érzés, de ezzel nem fogunk megelégedni

– mondta a szövetségi kapitány, Bíró Attila, aki külön kiemelte a világbajnokságot megelőző erdélyi csapatépítő összetartást, amely nem is konkrétan a vízilabdáról szólt, de olyan hatása volt az alakulatra, aminek most is érzi az eredményét.

A szövetségi kapitány elárulta, hogy a döntőig hátralévő időben nagy dolgok már nem történnek, frissítés, regeneráció és az alap taktikai elemek gyakorlása szerepelnek a programban. A szakember megjegyezte, a szükséges mentális és a fizikai erővel rendelkezik a gárda, a játékosoknak pedig nyugodtnak, higgadtnak kell maradniuk és akkor egy szoros mérkőzést játszhatnak az amerikaiakkal a fináléban.

Kapcsolódó
Szokatlan nyilatkozatot adott a holland kapitány a magyarok ellen elveszített vb-elődöntő után
Egy végletekig kiélezett, körömrágós mérkőzésen győzte le a magyar női vízilabda-válogatott Hollandiát 13-12-re, ezzel 17 év után ismét bejutott a világbajnoki döntőbe. Így reagált az ellenfél.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a pénteki sajtótájékoztató kezdetén kiemelte, hogy fantasztikus volt sok ezer szurkolóval átélni a hollandok elleni elődöntőt, jó érzés volt magyarnak lenni, írja az MTI.

Remélem, jó hangulatot teremtettünk a lányoknak, akikre rendkívül büszke vagyok

– nyilatkozta. Megjegyezte, a vb ideje alatt a nemzetközi szövetség a vidéki helyszíneken is járt, Sopronban, Debrecenben és Szegeden is maximálisan meg voltak elégedve a szervezéssel, illetve a csapatok is nagyszerűen érezték magukat.

Varga Jennifer / 24.hu

A magyar együttes szombaton 20 órakor találkozik az amerikaiakkal, szinte garantáltan telt ház előtt, ugyanis annak az 1000 darab jegynek, ami a hollandok elleni elődöntőt megelőzően még elérhető volt a fináléra, a nagy részét már megvásárolták.

A magyar válogatott – amely a 2013-as barcelonai bronzérem után lesz újra dobogós világbajnokságon – legutóbb 2005-ben Montrealban játszott vb-döntőt, akkor Faragó Tamás irányításával éppen az aktuális címvédő amerikai csapatot győzte le hosszabbítás után, megszerezve ezzel története második vb-aranyát.

Az amerikaiak világbajnokságon legutóbb a 2015-ös, kazanyi torna csoportkörében az olaszoktól szenvedtek vereséget.

A magyarok ugyanakkor a tokiói olimpia csoportkörében 10-9-re legyőzték a világ legjobbjait, az amerikaiak ezt megelőzően legutóbb 2008. augusztus 21-én, a pekingi játékokok fináléjában, Hollandia csapatától kaptak ki (8-9) olimpián.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik