Sport vizes vb 2022

Több úszó, köztük Kapás is koronavírusos lett a vizes vb után

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Nem olyan kellemes ez a covid

írta Instagram-történetben (amit a Nemzeti Sport Online vett észre) Kapás Boglárka egy fotó mellé, és bejegyzéséből az is kiderül, hogy már két napja lázas. A sportolónő 2020 márciusában már átesett a koronavíruson.

A 29 éves Kapás múlt héten még a vizes világbajnokság úszószámaiban szerepelt, címvédőként a hetedik lett 200 méter pillangón, igaz, deréksérülése hátráltatta a felkészülés során. A következő nagy verseny az augusztus 11-én rajtoló Európa-bajnokság lesz Rómában, ám betegsége miatt alighanem csúszik az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Kapás felkészülésének kezdete.

A napokban egyre több úszó közli, hogy pozitív lett a koronavírustesztje a versenyek után: Sarah Sjöström, Kira Toussaint és Noe Ponti is a vb-t követően lett covidos. A világbajnokság idején a FINA erősítette meg, hogy nyolc úszó pozitív eredményt produkált, az egyikük, az ausztrál Lani Pallister két érmet is nyert előtte a vizes világbajnokságon. A kanadai férfi vízilabda-válogatott pedig visszalépett a tornától.

A vébé elején még leginkább a kínai különítmény tagjaira volt jellemző, de aztán az idő előrehaladtával egyre többen kezdtek el maszkot hordani a sportolók közül.

A medencés úszók versenye múlt héten szombaton ért véget, a magyar csapat két aranyérmet szerzett, mindkettőt Milák Kristóf révén. Ezen a héten a nyíltvízi úszók szerepelnek, ott a vegyesváltó ezüstérmet nyert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik