Sport vizes vb 2022

Megérkeztek a görög pólósok Budapestre, rögtön Benedek Tibor emlékfalához mentek

Instagram
Instagram

A görögök női vízilabdacsapata Szegeden, a férfiak pedig Debrecenben szerepeltek a vizes világbajnokság csoportkörében, és mivel mindkét együttes az élen végzett, így a negyeddöntőben folytatja szereplését, az egyenes kiesés szakasz összecsapásait pedig Budapesten rendezik. Hétfőn érkeztek meg a görög játékosok a fővárosba, a szövetség hivatalos Instagram-oldala szerint az első útjuk Benedek Tibor Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodánál található emlékfalához vezetett, ahol egytől egyig elhelyeztek egy szál virágot, így róva le tiszteletüket a legenda emléke előtt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hellenic Swimming Federation (@koe_hsf) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hellenic Swimming Federation (@koe_hsf) által megosztott bejegyzés

Benedek Tibor – minden idők egyik legjobb játékosa – 2020. június 18-án, súlyos betegség után hunyt el. Játékosként klub- és válogatott szinten is minden lehetséges nagy trófeát begyűjtött; a nemzeti csapattal a három olimpiai győzelme mellett világ- és Európa-bajnoki címet, világkupa- és világliga-sikereket ünnepelhetett. Tagja a sportági Hírességek Csarnokának, és egyike a vízilabdázás tíz háromszoros olimpiai bajnokának.

A vizes vb pólótornájának kezdése előtt jelentették be, hogy ezentúl a mérkőzések legjobbjai a Benedek Tiborról elnevezett díjat kapják majd meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik