Sport

A Szeged bajnoki címébe is kerülhet a sok kihagyott hetes

Kovács Anikó / MTI
Kovács Anikó / MTI
A Telekom Veszprém 29-28-ra győzött a címvédő Pick Szeged otthonában a férfi kézilabda NB I döntőjének első, pénteki mérkőzésén.

Rodrigo Corrales az első tíz percben kétszer is kivédte Bogdan Radivojevic hétméteresét, ennek ellenére a szegediekhez hasonlóan a veszprémiek sem tudtak egy gólnál nagyobb különbséggel vezetni. Eleinte mindkét oldalon igyekeztek gyors támadásokat vezetni, ám a védelmek jól működtek, így minden találatért alaposan meg kellett küzdeni. A meccs első harmadában a címvédő hét büntetőt kapott – de csak négyet dobott be -, ellenfele viszont egyet sem.

Kapcsolódó
Tomori jó érzéssel várja a BL-végjátékot, döntőzne az ETO ellen
A Vipers magyar válogatott átlövőjének újdonság, hogy itthon van, de nem magyar csapattal.

Ami viszont hazaiaknál nagyon jó hírnek számított, hogy makacs deréksérülése után, három hónapot követően Bánhidi Bence újra ott volt a keretben, sőt, pályára is lépett.

Mikler Roland védéseire alapozva a házigazda egy 5-1-es sorozattal 12-9-re ellépett, de egyre többet hibázott, nem tudta tartani a nagyobb különbséget a szünetig (16-15).

A második felvonás elején megint ellépett hárommal a címvédő, és bár újra jöttek a hibák, ez nem törte meg a szegediek lendületét. Corrales elkapta a fonalat a Bajnokok Ligája-elődöntős veszprémiek kapujában, a csereként beállt Vladimir Cupara is kivédett egy hétméterest, de ezeket a bravúrokat a mezőnyjátékosok ebben az időszakban nem tudták gólra váltani, ami a hazaiak védekezését dicsérte.

A 45. percben még 23-20-ra a Szeged vezetett, de a öt perccel később, 23-23-nál a Veszprém ismét egyenlített, sőt 26-24-re már a vendégek vezettek – azaz tíz perc alatt egy 6-1-es szériával fordítottak.

Az utolsó percben Bánhidi egyenlített (28-28), de Momir Ilic időt kért, megbeszélték, hogy az akciót Omar Jahjára játsszák ki, az egyiptomi átlövő pedig maradéktalanul teljesítette a feladatot, nagy góljával 29-28-ra a Veszprém nyerte meg végül az összecsapást.

Szegedi részről Borut Mackovsek, Sebastian Frimmel és Bodó Richárd egyaránt öt góllal, Mikler 13 védéssel zárt. A vendégeknél Jahja hét, Petar Nenadic és Manuel Strlek négy-négy alkalommal talált be, Corrales 17, Cupara három védést mutatott be.

A visszavágót jövő szombaton 17.45-től játsszák Veszprémben.

Férfi kézilabda NB I, döntő, 1. mérkőzés

Pick Szeged – Telekom Veszprém 28-29 (16-15)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik