Sport

Bajnoki örömében leárulózta Amorimékat az ukrán-orosz szélső

Jürgen Fromme / augenklick / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Jürgen Fromme / augenklick / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Azok után, hogy az orosz-ukrán háború miatt elhagyták légiósai, nagy bravúrt ért el a Rosztov-Don csapata, amely felülmúlta a címvédő CSZKA Moszkvát a bajnoki döntőben, és megnyerte hetedik orosz bajnoki címét. A csapat a finálé május 23-i első, hazai mérkőzésén 27-22-re győzött, így vasárnap egy 29-28-as vereség is belefért.

Kapcsolódó
Garros: döbbenetes formában a két magyart is kiverő teniszező
Marin Cilic kiütötte a 4. fordulóban az orosz Danyiil Medvegyevet.

A bajnoki ünneplés azonban üzengetéssel ért véget: Julija Manaharova ugyanis üzent a csapatot elhagyóknak, nem a legsportszerűbb módon.

Az egykori ukrán válogatott jobbszélső 2014-ben döntött úgy, hogy orosz színekben folytatja, és már új hazája csapatával lett olimpiai és Európa-bajnoki ezüst-, illetve világbajnoki bronzérmes.

A vasárnapi mérkőzés után leárulózta azokat, akik elhagyták a csapatot, majd mindenkinek külön megköszönte, hogy távoztak, mert ez kellett a sikerhez.

Amikor Oroszország megtámadta Ukrajnát, a svéd edző, Per Johansson szerződést bontott a klubbal és elhagyta az országot. Ezt választotta a svéd válogatott Anna Lagerquist, a francia irányító, Grace Zaadie, a brazil átlövő Eduarda Amorim, illetve az ukrán szélső Viktoria Borscsenko is.

Közvetlenül a bajnoki ünneplés után Manaharova a privát fiókjában több képet is megosztott, és üzent a távozóknak.

„Köszönöm, hogy elhagytad a klubot, Per! Veled vesztettünk volna” – írta, majd egy másik üzenetben hozzátette:

Köszönet mindazoknak, akik elhagyták a klubot. Veletek nem nyerhettünk volna.

Az Aftonbladet megszólaltatta a két svéd érintettet, de Anna Lagerquist és Per Johansson is csak annyit közölt, örülnek, hogy Rosztovba került az aranyérem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik