Sport

Tomori jó érzéssel várja a BL-végjátékot, döntőzne az ETO ellen

Vipers.no
Vipers.no
Tomori Zsuzsanna reményei szerint csapata, a címvédő norvég Vipers Kristiansand és a Győri Audi ETO KC játssza majd a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjét a budapesti MVM Dome-ban.

„Az elődöntő sorsolása előtt egyetlen kívánságom volt, hogy ne a győrieket kapjuk, mert az az álmom, hogy velük játsszuk a döntőt. Szerintem ez össze is fog jönni, nagyon bízom benne, hogy a Metz ellen tovább tudunk jutni, a másik ágon pedig abszolút az ETO-ra voksolnék az Esbjerggel szemben. Nagyon remélem, hogy beteljesül, amit kívántam” – nyilatkozott az MTI-nek pénteken a 191-szeres válogatott Tomori.

Kapcsolódó
Visszatér a Final Fourra a Veszprém egykori beállósa
Ha egy olyan klubnak, mint a THW Kielnek segítségre van szüksége, akkor nincs mese.

A Vipers a csoportkörben mindkétszer kikapott a francia Metz HB együttesétől, idegenben 23-18-ra, házigazdaként pedig 31-25-re.

A magyar játékos szerint mindkét alkalommal nagyon sok gólt kaptak, ezért a védekezésüket kell megfelelően összeállítaniuk, mivel ellenfelüknek gyors kézilabdázói vannak, akik fizikailag és dinamikában eléggé speciális játékosok, és egy-egy ellen nagyon jól cseleznek.

„A védekezés első periódusában kell megállítanunk őket, hogy ne tudják azt játszani, amit szeretnének. Remélem, Katrine Lunde csodálatos védéseket fog bemutatni.

Nagyon fontos, hogy ne kapjunk gyors gólokat és egy-egy elleni szituációkból ne legyen eredményes a Metz

– magyarázta Tomori.

A Vipers-Metz elődöntő szombaton 18 órakor kezdődik, előtte a Győr-Esbjerg meccset 15.15-től rendezik. Tomori hangsúlyozta, a BL négyes döntőket illetően hihetetlen rutinja van az ETO-nak, a dán csapat viszont újonc.

„Lehetne az Esbjerg a sötét ló, de sokkal tapasztaltabb játékosai vannak a Győrnek. A dánoknál nagy tehetségek játszanak, akik még sok BL-t fognak nyerni, de szerintem most az ETO-nak nagyobb esélye van” – vélekedett.

Tomori elárulta, némileg furcsa helyzet a számára, hogy a címvédő norvég csapat tagjaként vesz részt egy budapesti tornán.

„Egy kicsit még újdonság, hogy itthon vagyok, de nem magyar csapattal. Jó érzés, hogy nagyon sok az ismerős. Izgatottan várom, milyen lesz ez a hétvége, de jó érzéseim vannak” – nyilatkozta.

Hangsúlyozta, már a megérkezéskor, a repülőtéren nagyon örültek, hiszen a norvégiai időjáráshoz képest rendkívül meleg van a magyar fővárosban.

„A szelet, a sötétséget, az esőt otthon hagytuk, mindenki nagyon élvezi a margitszigeti környezetet, ez feldobja az egész csapatot” – mondta a védekező-specialista.

Hozzáfűzte, a szezon közepén volt egy kicsit laposabb időszakuk, amikor mindenki némileg fásult, fáradt volt, de most elérkezett az a hétvége, amiért az egész idényt végigcsinálták.

Ez a csúcsa mindennek, az egész szezonnak, sőt lehet, hogy egy egész karriernek is, ezért egyértelmű, hogy mindenki a maximumot fogja nyújtani

– mondta Tomori.

Női kézilabda Final Four

Elődöntők, szombat (15.15 és 18.00):
15.15: Győri Audi ETO KC – Team Esbjerg (dán).
18.00: Metz HB (francia) – Vipers Kristiansand (norvég).

 

Helyosztók, vasárnap:
15.15: a 3. helyért.
18.00: döntő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik