Sport

Visszatér a Final Fourra a Veszprém egykori beállósa

SAVO PRELEVIC / AFP
SAVO PRELEVIC / AFP

Nagy veszteséget szenvedett el a THW Kiel férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája-negyeddöntőjében: a PSG elleni drámai csatát ugyan megnyerte, de hosszú időre elveszítette kulcsjátékosát, Hendrik Pekelert.

Kapcsolódó
Bajnoki örömében leárulózta Amorimékat az ukrán-orosz szélső
„Köszönet mindazoknak, akik elhagyták a klubot, veletek nem nyerhettünk volna.”

Az olimpiai bronzérmes és Európa-bajnok 30 éves játékos Achilles-ina elszakadt, így rá nem számíthat a szakvezetés a Bundesliga hajrájában és a Bajnokok Ligája június 18-19-i, kölni négyes döntőjében.

A klubvezetés a lehető leggyorsabban reagált a helyzetre, és megállapodott a 40 éves Bjarte Myrhollal, aki a szezon végéig kisegíti a német csapatot.

A 263-szoros norvég válogatott, kétszeres világbajnoki ezüstérmes beállós számára nem ismeretlen a német élvonal, 2006 és 2009 között a HSG Nordhorn, 2009 és 2015 között a Rhein-Neckar Löwent erősítette. Összességében 262 meccset játszott a világ legerősebb bajnokságában és 992 gólt szerzett.

2005-06-ban Veszprémben szerepelt, pályafutását tavaly a dán Skjern csapatában fejezte be.

„Peke sérülése után reagálni akartunk, hogy csapatunk megfelelő alternatívával rendelkezzen. Örülünk és hálásak vagyunk, hogy Bjarte nagyon rövid időn belül döntött, és beleegyezett hogy segítsen nekünk” – nyilatkozta Szilágyi Viktor, a THW ügyvezető igazgatója

Amikor Szilágyi Viktor hívott, nem kellett sokáig gondolkodnom. Ha egy olyan klubnak, mint a THW Kielnek segítségre van szüksége, útra kell kelnem

– reagált Myrhol.

A német Bundesligát már biztosan megnyerte a Magdeburg (amely 21 év után lett aranyérmes), a másik két dobogós helyért a Kiel (52 pont), a Füchse Berlin (50) és a Flensburg (40) harcolt.

A Kiel a BL elődöntőjében a Barcával csap össze, a másik ágon Veszprém-Kielce mérkőzést rendeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik