Sport

Roland Garros-versenyigazgató: A férfimeccsek sokkal vonzóbbak

Martin BUREAU / AFP
Martin BUREAU / AFP

Az idei Roland Garroson eddig mindössze egy női mérkőzés fért be az esti programokba, a versenyigazgató, Amelie Mauresmo ez azért fordulhatott elő, mert a férfimeccsek sokkal vonzóbbak.

Kapcsolódó
Djokovicot nem érte váratlanul, hogy Nadal sérülésének nyoma sem volt ellene
Ismét egy klasszikussal ajándékozott meg minket a két teniszező.

A 2006-ban Melbourne-ben és Wimbledonban is győztes egykori világelsőt tavaly nevezték ki a francia nyílt teniszbajnokság élére, de eddigi regnálását némi vita övezi. Egyrészt néhány összecsapás túl későn ért véget: Rafael Nadal és Novak Djokovic negyeddöntője például csak hajnali 1-kor fejeződött be, ez nehezíti a szurkolók hazajutását és a játékosok regenerálódását.

Másrészt női mérkőzéseket csak napközben látni.

Ebben a korban, amelyben élünk, nem érzem, hogy igazságtalan lennék, amikor azt mondom, a férfimeccsek sokkal vonzóbbak.

Pedig az volt a célom, hogy minden nap, amikor összeállítom a másnapi programot, megnézem, melyik női meccset tudom estére tenni. Nem könnyű” – nyilatkozta.

Kapcsolódó
Minimum 12,3 milliárd adóforintba került a teniszszövetség konszolidációja
Lázár János két éve, elnöki kinevezésekor még 3,5 milliárdról tudott, de a Magyar Tenisz Szövetség keddi közgyűlésén kiderült, a lemondott Fed-Kupa költségeivel együtt majd négyszeres a valós összeg.

Így aztán a két szerdai negyeddöntőt is kora délután játszották. Előbb a 20. helyen kiemelt Darja Kaszatkina jutott be az elődöntőbe, miután két szettben legyőzte honfitársát, Veronika Kugyermetovát.

Később a világelső lengyel Iga Swiatek is nyert, ő rendkívül magabiztos játékkal bizonyult jobbnak az amerikai Jessica Pegulánál.

A világelső sorozatban a 33. összecsapását nyerte meg, sikersorozata 2000 óta a harmadik leghosszabb a nők között.

Nála többször csak az amerikai Serena (34) és Venus Williams (35) nyert megszakítás nélkül ebben az évezredben. Az abszolút rekord Martina Navratilova nevéhez fűződik, aki 1984-ben 74 meccset nyert megszakítás nélkül.

A másik ágon az elődöntőben az amerikai Cori Gauff és az olasz Martina Trevisan csap össze egymással.

Roland Garros, negyeddöntő

Nők:
Swiatek (lengyel, 1.) – Pegula (amerikai, 11.) 6:3, 6:2
Kaszatkina (orosz, 20.) – Kugyermetova (orosz, 29.) 6:4, 7:6 (7-5)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik